Понеделник, 25 Септември 2023

Как да отгледаме добри деца: Ценните съвети на най-богатите хора на света

Как да отгледаме добри деца: Ценните съвети на най-богатите хора на света
Публикация   07:58     11 Дек, 2017 /     akcent.bg   /     639

    Тези хора са отлично запознати с цялата информационно-технологична индустрия и могат да си позволят която и да е джаджа. Факт е обаче, че техните деца често се оплакват, че не могат да използват устройствата толкова, колкото останалите им връстници.

  Защо това е така, пита BrightSide? Какво е да си наследник на човек, създал целия си бизнес върху развитието на информационните технологии?

   1. Бил Гейтс - съосновател на Microsoft Corporation

Той има 3 деца. Те не са имали правото да използват таблети и смартфони чак до 14-тата си година. Според Бил малчуганите често са се оплаквали, че не могат да имат същите устройства, с които техните връстници разполагат. Родителите обаче са били непреклонни.

Когато децата най-накрая получават своите устройства, семейството налага няколко правила за употреба:

Устройствата могат да се използват единствено за домашна работа и разговори с приятели.

По време на хранене или преди лягане ползването на каквито и да е джаджи е забранено.

Родителите си запазват правото да ограничат времето за достъп до устройствата.

   2. Крис Андерсън - главен изпълнителен директор на 3D Robotics

 В семейството на Крис се спазват няколко строги правила, които свеждат до минимум времето за използване на електронни устройства. "Децата ми ни обвиняват с жена ми, че сме "фашисти" и прекалено загрижени за технологиите, и казват, че никой от техните връстници няма (у дома си) същите правила", каза той за петте си деца на възраст между 6 и 17 години. "Но това е, защото ние сме виждали опасностите от технологиите от първа ръка. Аз самият съм го виждал. Не искам да видя как това се случва на децата ми".

   Опасностите, за които той говори, включват излагане на вредно съдържание като порнография, тормоз от други деца и може би най-лошото - да станат пристрастени към устройствата си, също както родителите си.

   3. Дик Костоло - бивш главен директор на Twitter

  Дик Костоло и съпругата му са одобрили неограничена употреба на устройствата, стига двете им деца тийнейджъри да са в хола. Те вярват, че налагането на прекалено много времеви лимити за ползване може да има обратни ефекти върху децата.

  4. Алекс Константинопол - главен изпълнителен директор на OutCast Agency

Алекс е стриктна относно употребата на устройства и всяко нещо, свързано с тях. Тя никога не е позволявала на най-малкия си син, който е на 5, да използва джаджи през седмицата, а на по-големите й деца на 10 и 13 им е разрешено да го правят само по 30 минути на ден, във вечерите на училищните дни.

  5. Евън Уилямс - основател на Twitter и съосновател на Pyra Labs

 Евън и неговата съпруга Сара имат двама сина. Нито един от тях не разполага с таблети. Вместо устройства, рафтовете в дома на Уилямс са пълни с книги. Според Евън те могат да помогнат на момичетата запълнят правилно свободното си време.

  6. Стив Джобс - съосновател на Apple Inc., NeXT и Pixar

 Джобс не е позволявал на децата си да използват таблети. Според него те трябва да се научат да ценят повече комуникацията в реалния живот, отколкото тази в интернет пространството. Ето защо Джобс прекарва голяма част от времето си в разговори със своето семейство вечер или по време на вечеря.

Източник: BrightSideКоментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha