Събота, 30 Септември 2023

`Медика кор` е спасила над 7000 души с остър миокарден инфаркт

`Медика кор` е спасила над 7000 души с остър миокарден инфаркт
Публикация   09:18     07 Дек, 2017 /     Румен Николаев   /     3885

   Доц . д-р Кирил Панайотов, изп. директор на „Медика кор” за развитието на кардиологичната болница вече 10 години:

   От 25000 пациенти, преминали през залите на „Медика кор” със сърдечни проблеми за 10 години, над 7000 от тях  са били с остър миокарден инфаркт  /болест, която преди това е била осъждаща на инвалидизация/.

   В болницата на навлезли всички нови методи на лечение, познати в световен мащаб. Това се случва благодарение на подкрепата от национална кардиологична болница,  „Пирогов”, работещите и в „Токуда” бивши кадри на Медика кор, ние въвеждаме всички съвременни методи и системи на лечение.

   Радостното е, че сега при нас работят 6 подготвени инвазивни кардиолози, като пет от тях са от русенската школа- започнали са работа тук преди 10 години.  Това са специалисти, които бяха обучени от екипа на д-р Александър Доганов от Националната кардиологична болница.  Тези хора отговарят за здравето на хората в 4-те области.  Това са: д-р Лъчезар Николов- началник отделение, д-р Христо Попов, д-р Асен Живков, д-р Кристиян Иванов, д-р Панайот Панайотов и д-р Маджаров.

  Тези добри специалисти предпочитат и работят в Медика кор благодарение на добрата организация на работа. Те не се товарят с битовизмите, които съществуват във всяка една болница. Тук те имат възможност за кариерно развитие, имат възможността да научават всичко ново и да присъстват на курсове на обучение, на конгреси. Каним водещите инвазивни кардиолози в България в "Медика кор" да споделят своя опит и да работят заедно с нашите специалисти.

   Методите на инвазивната кардиология при лечението на остър инфаркт е с най-малка смъртност- под 1 процент. Това, което сме правили като статистика в първите години до 2013 г., е смъртност 0,45 процента. Тези данни се запазват и към момента и важат за рамките на престоя в болницата, уточни д-р Панайотов.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha