Четвъртък, 28 Септември 2023

Румен Овчаров: Нищо няма да излезе от ревизия на приватизацията, това е цирк

Румен Овчаров: Нищо няма да излезе от ревизия на приватизацията, това е цирк
Публикация   19:02     05 Дек, 2017 /     akcent.bg   /     569

Нинова намери слабите места на Борисов, печели битки и продължава да върви нагоре, похвали лидера си бившият министър

   Истината е една – проектът "Белене" е необходим на България, за да покриваме нашето собствено потребление. Защото ТЕЦ-овете изчерпват вече своите ресурси.
  Трябва обаче да има политически консенсус по него, първо и второ – много ясен обществен контрол, за да не допуснем източване на средства. Ще бъде престъпление, ако се откажем от втора атомна централа, която е необходима и полезна за България. Това обяви в ефира на Би Ти Ви бившият енергиен министър Румен Овчаров.
   По думите му проблемът не е бил никога в докладите, визирайки последния доклад на БАН, като припомни, че такъв доклад е имало и през 2011 и 2012, който е бил изключително позитивен. Но АЕЦ Белене беше спряна не защото няма добри експертни оценки, а по политическо решение и то на чуждо правителство, веднага след визитата на държавния секретар на САЩ у нас, припомни бившият енергиен министър и допълни, че не е реално "Белене" да ни струва 10 милиарда Според неговите разчета реалната цена за реализацията на проекта е 4 милиарда.
  Помолен да коментира горещата тема по ревизията на приватизацията, Овчаров изрази своя скептицизъм, че нещо ще излезе от „сериозния гняв“, който се надига в обществото.
  Тук няма нищо сериозно, нищо няма да излезе от тази трънка. Целта е да бъдат ударени някои хора – някои от софийските приватизатори, като Прокопиев и кръга Капитал, и разбира се Корнелия Нинова. Това ще бъде цирк, нищо повече, отсече той и припомни, че той е бил един от хората, които твърде много са говорили и то критично за приватизацията още във времето, когато това се е случвало.
   Що се отнася до това, дали БСП е реална опозиция, Румен Овчаров отбеляза, че до момента Нинова печели битки и трупа обществено доверие. Тя продължава да върви нагоре и да утвърждава партията като реална опозиция. Той бе категоричен, че няма никакви договорки с ГЕРБ и смята подобни твърдения на анализатори за неуместни.
  Не виждам игра с ГЕРБ и не виждам как може да се случи. Нека анализаторите, които лансират подобни тези, да присъстват на едно от заседанията на ръководството на БСП и ще видят, че няма такава игра. 
  Но у нас политическият живот не е съвсем нормален. Нинова напипа слабите места на Борисов и сега той търси механизми, за да я обуздае. Но на хората не им с тига стамо истерията ,критиката, на тях им е необходима визия за бъдещето, интересни идеи, усещане за сигурност. БСП започна да се оформя като лява алтернатива и това се вижда от нейната програма, но дали ще направим следващата крачка – да предложим реалните стъпки за реализирането на тази алтернативна политика, риторично попита Румен Овчаров.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha