Днес е : Неделя, 4 Юни 2023

Eкип по европроект в Русе ще съди двама опозиционери- общественици

Публикация 23 Nov, 2017 / Румен НИКОЛАЕВ

  Екипът по проект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходната  среда и изграждане на зони за обществен отдих” ще съди Бойко Никифоров „Бъдеще за Русе” и Мариан Димитров „Българската левица”.

   Това заяви днес по време на сесия на общинския съвет  арх. Живка Бучуковска, част 6-членния екип. Като главен архитект тя отговори на питанията на опозиционните активисти и общественици Бойко Никифоров „Бъдеще за Русе” и Мариан Димитров „Българската левица”.

   И двамата атакуваха архитектурни проекти, като акцентът първо бе върху ул. „Славянска”, където при настоящия ремонт на показ излязоха павета. Б.а. Ул. „Славянска” според запознати е била асфалтирана спешно преди 40 години, при посещението на Дипломатическия корпус в Русе, който се е очаквало да мине оттам/.

  От паветата темата се прехвърли върху проекта „Реконструкция и рехабилитация на пешеходната  среда и изграждане на зони за обществен отдих”. Мариан Димитров детайлно представи изчисления, според които по часове, по седмици и така до 104 000 лева, които щял да вземе всеки един от екипа.  Според него въпросните членове на екипа дори не трябвало да получават никакви пари, тъй като те трябвало да вършат тези ангажименти през работно време, за което получавали възнаграждение.

Председателят на Об. съвет проф. Христо Белоев след като приключиха и двамата с изказванията си констатира,  предварително зададените по питането въпроси, на които администрацията е подготвила отговори,  не кореспондират с това, което се говори от трибуната.

  Димитров се осъмни, че техните твърдения ще стигнат до русенската общественост, тъй като  повечето медии били купени със 100 000 лева общински пари.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама