Днес е : Петък, 5 Юни 2020

Ревизоро разкри: Бореца, Монсеньора и Кокаинчо са големи играчи в полулегалния бизнес с горива

Публикация 23 Nov, 2017 / akcent.bg

   Оказа се, че на пристанищата голямо количество горива е влизало без документи. За 2/3 от този внос приходите са налице, за 1/3 не са. Загубите от контрабандата са 1 млрд. лева годишно.

  Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от Патриотичния фронт и председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата Емил Димитров-Ревизоро. Има бази, в които са закопани цистерни с нелегално гориво. Има бензиностанции, които през деня продават легално гориво, а през нощта – нелегално.

  Пет са големите играчи, които са в този полулегален бизнес – имат разрешение за акцизни складове, но се занимават с двойнствена дейност. Има двама души, които са легални вече – Бореца и Монсеньора. Изключително съм доволен от тяхното поведение на пазара. Музиканта имаше тежко футболно хоби и данъчно съжителство. В момента е напът да стане чист.

   По-опасните за мен са Кокаинчо който непрекъснато се занимава с глупости. Той злоупотребява с кокаина, злоупотребява и с имена на политици. До такава степен се е увлякъл да прави нередни неща, че всеки ден очаквам да му се случи. Той вкарва големи количества горива, смесени със сяра, заяви Ревизоро.

  Тези проблеми не касаят Марешки. Той не внася горива с кораби, няма данъчни складове, не участва в тези схеми – участва в други. Той е продукт на един виден политик през последните две години и затова му се позволяват доста неща.

  Факт е обаче, че той има проблем с лекарствата и този проблем беше сериозно засегнат от главния прокурор, посочи депутатът. Проблемът с реекспорта на лекарства трябва да бъде решен, подчерта Емил Димитров.

Оказа се, че на пристанищата голямо количество горива е влизало без документи. За 2/3 от този внос приходите са налице, за 1/3 не са. Загубите от контрабандата са 1 млрд. лева годишно. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от Патриотичния фронт и председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата Емил Димитров-Ревизоро. Има бази, в които са закопани цистерни с нелегално гориво. Има бензиностанции, които през деня продават легално гориво, а през нощта – нелегално. Пет са големите играчи, които са в този полулегален бизнес – имат разрешение за акцизни складове, но се занимават с двойнствена дейност. Има двама души, които са легални вече – Бореца и Монсеньора. Изключително съм доволен от тяхното поведение на пазара. Музиканта имаше тежко футболно хоби и данъчно съжителство. В момента е напът да стане чист. По-опасните за мен са Кокаинчо който непрекъснато се занимава с глупости. Той злоупотребява с кокаина, злоупотребява и с имена на политици. До такава степен се е увлякъл да прави нередни неща, че всеки ден очаквам да му се случи. Той вкарва големи количества горива, смесени със сяра, заяви Ревизоро. Тези проблеми не касаят Марешки. Той не внася горива с кораби, няма данъчни складове, не участва в тези схеми – участва в други. Той е продукт на един виден политик през последните две години и затова му се позволяват доста неща. Факт е обаче, че той има проблем с лекарствата и този проблем беше сериозно засегнат от главния прокурор, посочи депутатът. Проблемът с реекспорта на лекарства трябва да бъде решен, подчерта Емил Димитров.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/revizoro-razkri-boretsa-monsenora-i-kokaincho-sa-golemi-igrachi-v-polulegalniya-biznes-s-goriva_news559792.html

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама