Днес е : Събота, 4 Юли 2020

МРРБ отпуска средства за проектиране на укрепването и санирането на блок `Русия` в Русе

Публикация 21 Nov, 2017 / akcent.bg

Сумата, която ще е нужна за пълното завършване на блока в района на Автогара Юг надхвърля 3 пъти повече санирането

  МРРБ отпуска средства за проектиране на укрепването и санирането на блок "Русия" в Русе. Това обяви по време на среща с представители на етажната собственост днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

За първи път у нас се прави подобен ход за многоетажна жилищна сграда.

На срещата присъстваха още народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, неговите заместници Димитър Наков и Страхил Карапчански, главният архитект на Община Русе Живка Бучуковска.

Кметът Стоилов обясни на радостните жители на блока, че Общината ще изготви цялостен проект с конкретни мерки за конструктивно укрепване и енергийна ефективност, както и допълнителни мерки. Ще се направи възлагане в кратки срокове - до пролетта на идната година. Тогава ще се пристъпи към избор на изпълнител.

  Сумата, която ще е нужна за пълното завършване на блока в района на Автогара Юг надхвърля 3 пъти повече санирането, ако бе направено само то. Пламен Стоилов смята, че в реален срок април или май може да започне строителството. Той благодари на министъра за допускането изпълнението на пилотния проект в града ни, а той може да послужи и като модел за подобни укрепвания в Русе. "Това е грижата на държавата, грижата на МРРБ и лично на министъра на тези хора, които сами не могат да си решат проблема", подчерта кметът.

Коментари

Реклама

Реклама