Днес е : Вторник, 19 Януари 2021

Андрей Новаков и Пламен Нунев се срещнаха с кметове и общински съветници в Борово

Публикация 19 Nov, 2017 / akcent.bg

С решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ г-н Новаков и колегата му Емил Радев ще отговарят и за Русенска област

 

      Членът на Европейския парламент от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков,  народният представител в 19-и МИР – Русе и областен координатор на ГЕРБ в Русенска област Пламен Нунев се срещнаха днес с кметове и общински съветници, както и общинската администрация в град Борово /Община Борово/.

       Най – младият евродепутат бе представен от кмета на Община Борово Валентин Панайотов. Домакинът на събитието изтъкна приноса на г-н Новаков за България по време на работата му досега. Той запозна накратко евродепутата с географското, икономическото и социалното състояние на общината.

      С решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ г-н Новаков и колегата му Емил Радев ще отговарят и за Русенска област, посочи Пламен Нунев. Така днес се проведоха опознавателни срещи в Бяла и Борово.

      Ще положа усилия да съм колкото се може по – често тук, било по покана на г-н Нунев или по покана на кмета, като се надявам с това, което правя да покажа какво ми е отношението към вас. Покрай работата си и престоя в Брюксел държа да съм много често на такива места в България, отбеляза в обръщението си Андрей Новаков, като изрази желанието си да помогне хората тук да живеят по – добре.

    За първи път българска програма започва да работи в Европейския съюз, изтъкна някои акценти от дейността си в Европейския парламент г-н Новаков.  Тя се нарича „Алеко“ и е посветена на насърчаването на европейското предприемачество, като има за цел да осигури пътуване за обмяна на опит на млади предприемачи от Европейския съюз, включително български.

    Евродепутатът добави, че вчера е одобрено финансиране за втора програма, насочена срещу нелегалното превъртане на километража на употребявани МПС. Тя има изключително практическа насоченост при сделки в България и всички държави от Европейския съюз.

     В заключение Андрей Новаков сподели положителните си впечатления от посещението досега и похвали усилията на местната власт в Бяла и Борово за подобряване на инфраструктурата, за създаването на нови социални услуги и пр.

     Обиколката в общината завърши с преглед на обновени места за отдих и открояване на бъдещи обекти, които ще се ремонтират или изградят с европейски средства.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама