Събота, 23 Септември 2023

Григор Димитров - Джак Сок 4-6, 6-0, 5-3

Григор Димитров - Джак Сок 4-6, 6-0, 5-3
Публикация   00:36     19 Ноемв, 2017 /     akcent.bg   /     993

Фантастично- Григор е на финал в Лондон!

      ПЪРВИ СЕТ:

   Григор първи имаше на разположения началния удар в мача и спечели първите три точки в двубоя - 40:0. Сок изравни за 40:40, но следващите две точки отново бяха спечелени от българина и той взе първия гейм в срещата.

   Още в първото подаване на Сок Григор успя да притисне американеца и при 15:40 първата ни ракета се сдоби с две поредни точки за пробив. Първата бе отразена от Сок, но при втората бекхендът на Димитров издържа и хасковлията с блестящо воле на мрежата спечели гейма. Димитров направи обрат в следващия гейм от 15:30 и поведе с 3:0.

   Димитров имаше брейкпойнт и във второто подаване на съперника си в мача, но Сок се измъкна за 40:40 с убийствен форхенд, на който Григор нямаше отговор, а с два поредни отлични сервиса малко след това американецът се пребори за гейма - 1:3. И вместо резултатът да стане 4:0, Сок върна пробива в петия гейм. Американецът се възползва от някои неточности в играта на българина, който направи двойна грешка, а след това имаше и форхенд в аут в гейма.

   Сок изравни бързо за 3:3, а в седмия гейм Григор сам си усложни живота с две поредни двойни грешки, но все пак удържа подаването си и отново излезе напред в резултата - 4:3.

Сок изравни за 4:4, а след това стигна до брейкпойнт, който бе отразен от Димитров. Българинът обаче направи поредната си двойна грешка в срещата и това донесе нова точка за пробив на Сок, който този път се възползва - 5:4. С гейм на 15 Сок сложи край на първата част, която започна толкова обещаващо за българина.

              ВТОРИ СЕТ:

   Вторият сет започна аналогично на първия - Григор играеше отлично и успя да реализира ранен пробив, а след това с лекота го затвърди за аванс от 3:0.

  За разлика от първия сет, сега Григор успя да направи и втори пореден пробив, а след това обърна петия гейм от 15:30 и при 5:0 бе съвсем близо до спечелването на втория сет.

   При 30:40 в шестия гейм Димитров имаше сетбол и след удар в мрежата на Сок втората част приключи по възможно най-добрия    за българина начин - 6:0.

           ТРЕТИ СЕТ:

   В началото на решаващия трети сет Григор трябваше да отразява брейкпойнт при 30:40, но българинът се измъкна и удържа подаването си, печелейки седми пореден гейм.

   Сок сложи край на серията на противника си с помощта на началния си удар, но с гейм на 30 след това Димитров отново излезе напред в резултата - 2:1.

   Сок изравни без особени трудности за 2:2, а Григор сложи край на следващия гейм с феноменална точка при 40:30, в края на която не остави шансове на съперника си с великолепна игра на мрежата.

   Сок изравни за 3:3 с лесно спечелен гейм на 15, но хасковлията отговори подобаващо, спечелвайки на нула следващото си подаване за аванс от 4:3 в резултата.

   Григор успя да се даложи с 5- 3 и така спечели мача.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha