Днес е : Събота, 24 Юли 2021

Какво още каза ген. Атанасов и какво пропуснаха да напишат неЗАВИСИМИТЕ медии

Публикация 16 Nov, 2017 / Румен НИКОЛАЕВ

   Хората очакват да разберат какъв е политическият курс  на ДСБ след тежката политическа загуба. Това заяви вчера на пресконференция лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов  в Русе.

  Със сигурност ще предстоят съвместни действия с „Да, България”. Структурите на ДСБ според него подкрепят този нов курс за автентична, дясна опозиция.  И определи БСП като казионна опозиция. Това доказват онези 1/3 от участниците в конгреса, които са заявили подкрепа за коалиция с ГЕРБ.

   В момента според ген Атанасов Народното събрание е една хомогенна маса, която подкрепя българската олигархия.

  Обединение според него може да се случи само с партии и структури, които имат обща оценка за партийния модел „Борисов”.

  Анализ, който е бил направен преди месец показва, че институциите и парламентът са обезличени, каза още лидерът на ДСБ.

   Републиката е изпразнена от съдържание, парламентът е  гумен печат  на задкулисната власт. И даде пример с намалението на кешовите плащания от 10 000 н 5000 лева, което е лобистка поправка в интерес на банките.

Той акцентира и върху размиването на границите на властта, която сега е единна и неделима. Партийната номенклатура гарантира изборните успехи на Борисов, каза още ген. Атанасов, като сравни членката маса на БКП /малко над 800 000 души/ с чиновниците в държавната и общинската администрация в момента и нарече това партизанщина.

  Кадърните хора нямат шанс в администрацията, заключи лидерът на ДСБ. Бизнесът пък се е превърнал в подизпълнител на властта.

  Атанасов вкара и понятието „контролирана  корупция”. Според него идеята за промяна на Конституцията е „имитация на промяна”, юридически нонсенс. Това активно мероприятие залага на ретроспективна работа на новия антикоропционен орган.

  Ген. Атанасов говори и за мощната и добре захранвана от държавата пропагандна машина.

Той обяви финансовият министър Владислав Горанов за майстор по крадене на пари от държавния бюджет, залагайки в проекта за бюджет ниски нива на приходи, а след това- безконтролно харчене на милиарди. Милиарди се раздават в нарушение на Конституцията, без санкция на парламента, каза още лидерът на ДСБ.

 Според Атанасов няма как да се прави обединение, без всеки един, който иска да участва в него, не даде оценка за модела „Борисов”.

   Тук обаче той като че ли и в Русе няма достатъчно последователи, тъй като в управлението- в здравеопазването и в образованието Демократите участват със свои представители.

   А странно телеграфно или дори никак национални и регионални медии оставиха Гласа Атанасов като Глас в пустиня…

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама