Днес е : Неделя, 19 Септември 2021

Георги Ганев за реалната причина Пеевски и Цонев да направят законопректа за КТБ

Публикация 29 Oct, 2017 / akcent.bg

„Съобщението е следното: „Дунарит“ ни се изплъзна, искаме си го обратно“

   Георги Ганев от Центъра за либерални стратегии обясни в студиото на „Хайд Парк“ своя прочит на това защо реално Пеевски и Йордан Цонев са направили закона за КТБ.

   „Чух,че господата Хамид Хамид и Йордан Цонев говорят за законопроекта. Само дето за КТБ се отнасят няколкото последни страници – тоест преходните и заключителните разпореди. Защото само те са за КТБ. Преди тях има предложени за промяна в закона за банковата несъстоятелност и те са важни от тук насетне. Не обхващат КТБ, защото те ще важат от тук занапред.

   Всъщност целия законопроект е писан заради тези преходни и заключителни разпоредби. Особенао едната в параграф 7 от законопроекта на Пеевски, Цонев и Хамид обявява за недействителни спрямо банката всички прехвърляния на акции и дялове, извършени от длъжници на банката след дата на обявяването на нейната несъстоятелност. Това ще рече,че някой длъжник на банката, който е теглил банков кредит дори да си го обслужва редовно няма право да прехвърля своя собственост- някакви дялове, акции. Съобщените е следното: „Дунарит ни се изплъзна, искаме си го обратно“.

   Ако приемем ,че този закон се приложи,някой който е имал акции в „Дунарит“ и ги е прехвърлил, но едновременно с това е бил длъжник на банката дори за пет лева тази сделка от гледна точка синдиците на банката ще се разглеждат като недействителни. Синдиците ще има право да считат тези акции за непрехвърлени“, каза Ганев.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама