Днес е : Събота, 22 Февруари 2020

Винпром- Русе разширява търговската дейност в Китай след 10 годишно присъствие на огромния пазар

Публикация 23 Oct, 2017 / Румен НИКОЛАЕВ

Снимки: 1,2

  Като успешно отчита "Винпром – Русе" участието си на международното изложение за Малки и Средни фирми в Китай. Това заяви пред Акцент.БГ  Владимир Ташков- ръководител направление „Износ”.

  По време на бизнесфорума екипът на русенската винарна е осъществил предварително уговорени срещи с потенциални дистрибутори. Ползотворни са били и разговорите с българо-китайски фирми и компании, финансирани  от Китайската национална банка.

Винпром- Русе вече 10 години е на китайския пазар, припомня Ташков. Търсят се възможности за продажби в провинциите Шанхай, Хонг Конг и Далиан. Интересът на китайците е към червени сухи вина с по-висок алкохолен градус /такава е и тенденцията в разработване на нови вина у нас/.

  Участието на това изложение, където се извършват и директни продажби към крайни клиенти е положително и с факта, че дава възможност да ориентация към потребителското търсене. Така например освен към сортовите вина каберне, мерло, шардоне, рубин, интерес има и към русенската водка и ракия, поясни Ташков.

  Българското участие на това изложение бе съсредоточено на един щанд, като от 14-те фирми освен Винпром- Русе са се представили и избите Бургозоне и Брестовица.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама