Днес е : Неделя, 19 Септември 2021

БСП няма да търси отговорност от депутата Стоилов за брат му, обвинен в рекет

Публикация 17 Oct, 2017 / akcent.bg

Драгомир Стойнев изрази надежда зад тази акция да не стои и политически елемент

  Депутатът Георги Стоилов бе изслушан от Изпълнителното бюро на партията и на този етап няма основание да се съмняваме в неговите думи. Това коментира пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев. Той бе категоричен, че в сряда депутатът Георги Стоилов ще бъде изслушан от парламентарната група.

  Припомняме, казусът с евентуалното му отстраняване от парламента бе предизвикан заради арестуването на неговия брат - бизнесменът Илия Стоилов по време на акция на ГДБОП в Русе като ръководител на организирана престъпна група за изнудване и рекет.

  Илия Стоилов е собственик на заложни къщи. Пред медиите депутатът Стоилов коментира, че не се срамува от нито едно свое действие. "Надявам се това да не е политическа поръчка. Утре ще има заседание на парламентарната група, в което аз ще се съобразя с всяко действие на моите колеги", коментира още Стоилов.

  Относно изслушването в Изпълнителното бюро на партията Драгомир Стойнев коментира, че колегата му Стоилов е декларирал, че няма никакво отношение към действията на своя брат.
"Той бе категоричен, че никога не са имали бизнес отношения и техният живот се е развивал по различни пътища. Ние не можем да упрекваме някого за това, което е правел брат му", коментира Драгомир Стойнев. Той бе категоричен, че на този етап нямат причина да се съмняват в неговите думи.

  Драгомир Стойнев също изрази надежда зад тази акция да не стои и политически елемент. Той бе категоричен, че в случая не може да става и дума за шуробаджанащина, в каквато от доста време от левицата упрекват ГЕРБ. Стойнев даде нов пример за шуробаджанащина на ГЕРБ - този път с кмета на община Раднево - г-н Тенев, който назначил жена си за кметски наместник в село Рисиманово.

   "Ето това е кметът и кметският наместник да седят и да разпределят държавни и общински пари. Едното няма нищо общо с другото. Отмина времето, в което някой трябва да носи отговорност за постъпките на свой роднина. Всички трябва да бъдат равни пред закона", допълни Драгомир Стойнев.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама