Винарска къща Русе на изложението DiVino.Taste

Публикация   17 Ноемв, 2011   /     Пламен Калинов   /     587

Близо 40 производители от цялата страна ще представят пред широката публика най-новото от своята продукция.


  На 19 и 20 ноември в Централният военен клуб в София ще започне DiVino.Taste- провеждащ се за първи форум на българското вино. Близо 40 производители от цялата страна ще се съберат под един покрив, за да представят пред широката публика най-новото от своята продукция.

„Изложението отваря врати към голямото разнообразие от сортове и стилове, за да направи тази велика напитка по-разбираема. Посетителите на DiVino.Taste ще имат възможност да дегустират над 200 вина от България, като ще могат да се срещнат и разговарят с хората, които създават модерното българско вино…”, споделиха за Akcent.bg организаторите на изложението от издателска къща Гурме. Освен изложбена част с дегустации, програмата на Divino.Taste включва още майсторски класове, семинари и лекции. За участие и среща с виненото общество в България са поканени водещи световни експерти.

В Divino.Taste ще участва и Винарска къща Русе, създадена през 2005  от братята Пламен и Атанас Бобокови, и от един от най-добрите енолози в България инж. Цанко Станчев. Специално за Akcent.bg  Цанко Станчев сподели, че Винарска къща Русе отива на изложението с най-доброто вино  в портфолиото на избата.

„Тези вина са от сортовете Траминер, Совиньон Блан, Шардоне, Врачанска Теменуга, Мерло и Каберне Совиньон. Гроздето е специално отгледано за нас в селектирани лозови масиви, от райони, които са проучвани десетилетия”, сподели инж. Станчев. Енологът е на мнение, че изложението DiVino.Taste ще покаже за първи път по нов начин модерното лице на българското вино, в което подобаващо място заема и продукцията на Винарска къща Русе.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha