Днес е : Събота, 18 Януари 2020

Дъвката `чист въздух над Русе` вече в нова опаковка

Публикация 10 Oct, 2017 / Румен НИКОЛАЕВ

Съмишленици решават проблема като ловна дружина без пушки

   Редовното  заседание на постоянната комисия по "Екология и земеделие"  събра  депутати от ГЕРБ и БСП, представители на общинската администрация, екоинспекцията, протестъри….

   Целта- как да се реши проблемът със замърсяването на въздуха над Русе.

  Председателят на комисията Дауд Ибрям прочете Писмо от Фейсбук групите, в което се настоява за затваряне на предприятия със съмнения и подозрения, че замърсяват въздуха. А но време на престоя работниците да си получават заплатите.

  Дауд Ибрям прочете писмо до областния управител, в което се искат конкретни действия за решаване на дълго обсъждания вече проблем.

  Направиха се предложения за мониторинг на въздуха, заваляха упреци към кмета, към служителите на РИОСВ.

Но в крайна сметка никой не споменаваше, че все още, вече няколко години, различните управляващи, умишлено или не, не извършват най-простото и реално действие- да закупят уред, който да се калиброва и да установи по неуспорим дори и в съда начин има ли амини във въздуха.

Странно е, че никой от борещите се и отбраняващите се по тази чувствителна за русенци тема не искат да разберат какво се случва в действителност. Въпреки че председател и зам. председател на Комисията по екология по време на управлението на Орешарски- Петър Курумбашев и Добрин Данев в същата тази зала, където вчера за пореден път заседаваше в нов формат гражданство, администрация и различни служби, обещаха преди вече 3 години да се закупи необходимата техника. След това борбата води и Свилен Иванов като зам. председател на същата комисия в следващото издание на парламента.

За да дойде и новият екоминистър и той да обещае, че това ще се случи….

  Да, ама не. Всички пишат на някого за нещо. Писане да ти види окото. От общината представиха набъбнала папка с писма. Но резултатът е НУЛЕВ!

  Просто вече се съмнявам, че някой наистина иска да разбере какво се случва с пустия му въздух. Защото никой не говори и не настоява да има техника, която да свърши необходимото. И да се контролира по надежден и прозрачен начин. А не професори от БАН, от ХТУ в столицата да идват и да „замерват” органолептично.

  И Бойко Борисов да дойде, в тази ситуация няма да се наеме да реши проблема….

Та поредната среща много наподобяваше на ловна дружинка, която е насред полето, но без пушки. Всички говорят за проблема, но никой не може, или не желае да го реши. Всички тичат след  дивеча, но няма КОЙ да го гръмне. Защото няма с какво…. Освен… с ПИСМО.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама