Днес е : Понеделник, 3 Август 2020

Асистент на денталния лекар привлича русенки с различни професии и интереси

Публикация 08 Oct, 2017 / akcent.bg

Дентална клиника Дукови започна първи курс към ЦПО „Хипократ” с лектори – доказани професионалисти

Снимки: 1,2,3,4:

   Курсът за Асистент на лекаря по дентална медицина към ЦПО „Хипократ” в Русе вече е факт. От събота в клиника Дукови започна обучението на 14 русенки на различна възраст, с различни професии и различна мотивация от екип- професионалисти, които след пълното провеждане  и завършване на курса ще получат сертификат, който ще им даде възможност да работят в различни здравни и дентални центрове в страната и в чужбина.

  Обучението ще се води от адвокат Мария Радева, д-р Сопункьова, д-р Лазаров, д-р Дукова, д-р Милчев и мед. сестра Гергана Братоева.  И разбира се, доайенът  д-р Валентин Дуков.

  Новата професионална квалификация в сферата на здравеопазването се оказа желана от жени с най-разнообразни специалности. Как да асистират на зъболекаря ще учат студентка – еколожка, три русенки, работещи  в сферата на здравеопазването, финансист, икономист, бизнес дама и … дори фотомодел.

  Оказа се, че почти всички курсистки са провокирани към тази сравнително нова професия, приемайки я за престижна и даваща повече свободно време за децата и за семейството.

   Очакванията, разбира се, са за „добро възнаграждение”, въпреки у почти всички това не е на този етап най-важния критерий.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама