Днес е : Вторник, 11 Август 2020

Две нови детски площадки дари `Екопак България` на Община Русе

Публикация 17 Sep, 2017 / akcent.bg

  Официално са открити две нови детски площадки, дарени от ЕКОПАК България АД на Община Русе.

   На церемонията присъстваха заместник-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева и изпълнителният директор на ЕКОПАК България Тодор Бургуджиев.

       Бургуджиев заяви: „Вече 10 години ЕКОПАК България и Община Русе си партнират успешно и с всяка изминала година градът става все по-чист. Ето защо това е хубав повод да зарадваме русенските деца с две нови площадки”, като добави, че след днешното присъединяване към кампанията „Да изчистим България заедно” и откриването на новите съоръжения, на 17-ти септември предстои инициативата „Стара хартия за нова книга”. Г-жа Кръстева добави, че е изключително важно да се възпитава у подрастващите навика да пазят околната среда и призова да се опазват новите приспособления. Тя благодари на г-н Бургуджиев за  доброто партньорство и подаръка от ЕКОПАК България.

       Едната площадка се намира в градинката на ъгъла на ул. „Николаевска“ и ул. „Антим I“, а другата  при блок „Бузлуджа“, на бул. „Цар Освободител“ до Земеделски колеж. Предназначени са за деца на възраст от 3 до 12 години.

       В края на церемонията прозвуча изпълнение на квартет от ДВГ „Слънце” с художествен ръководител Наталия Константинова при ОбДЦКИ.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама