Неделя, 14 Април 2024

С половин милион Монтюпе пренасочва фокуса от екология към волейбол

С половин милион Монтюпе пренасочва фокуса от екология към волейбол
Публикация   13:50     12 Септ, 2017 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     2998

Сочената за основен замърсител на въздуха компания ще бори демографската криза с отбор в А група

  Волейболът е жизнено важен за Русе. Това заяви днес на нарочна пресконференция председателят на УС на волейболен клуб „Дунав” Стефан Дюлае, президент на Френско- българската търговско- промишлена палата.

   Участие в този проект имат Линамар- Монтюпе, Приста ойл и Монбат като част от групата, Булстрад арена и Община Русе. Дюлае заяви, че това е добър пример за публично –частно партньорство.

  Отборът ще бъде финансиран тази година с половин милион лева, като партньорите били в позиция на паритет, но Монтюпе е дал основната част от средствата, обясни председателят на Управителния съвет.

  Бившият му колега Валери Андреев уточни, че става въпрос за волейболния клуб, а не само за отбора /нормалната издръжка на волейболен клуб в А група е около 300 000 лева/.

  Волейболният отбор ще играе официалните си срещи в Булстрад- Арена, обяви старши треньорът на отбора Петър Шопов. Привлечени са за този сезон двама русенци в тима. Ще се развива и детско- юношеската школа. Цените на билетите ще бъдат поносими за всички, които имат желание да гледат срещите, обеща Иван Драндийски-

  Дюлае обяви, че новият проект има ясна цел- да се бори с демографската криза и да се изгради първокласен отбор.

  На въпрос как се е стигнало до този момент и чия е идеята, мениджърът на Булстрад Арена Борислав Велков заяви, че заедно с колегата си Иван Драндийски са усетили химия между тях и Стефан Дюлае.

  Думата „химия” бързо запали журналистически въпроси, които бяха насочени основно към това как Монтюпе ще развива спорт в среда, за която многократно е доказано, че я замърсява с букет вредни емисии и отровни вещества.

     Представителят на Монтюпе Ивелин Димитров не получи възможност да отговори на нито един от отправените персонално към него въпроси. Но Дюлае заяви на питане на Акцент.БГ защо отборът не е кръстен на името на основния спонсор „Монтюпе”, че това е за да се следва традицията в града. Но не отговори защо не се изчака една година, какъвто оптимистичен срок има Монтюпе да реализира 5- милионната си екоинвестиции и тогава да оправя демографската криза.

  По-късно стана ясно, че проектът не е публично- частно партньорство, а участието на Общината в УС основно е да контролира разходването на собствените и привлечените средства в отбора /клуба/.

Също така стана ясно, че точно на 14 септември, когато вече две години Монтюпе най-силно обгазява града, ще е заключителната фаза на поредното дело, този път за затворените жалузи от РИОСВ за нерегламентирано залпово изпускане на вредни емисии.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още