Понеделник, 25 Септември 2023

Появи се потенциален инвеститор за `Русенска корабостроителница- запад`, не го допускат за оглед

Появи се потенциален инвеститор за `Русенска корабостроителница- запад`, не го допускат за оглед
Публикация   09:40     08 Септ, 2017 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1354

Цигани обезкостиха стария хелинг въпреки запечатването и охраната на завода

  Ден след като стана ясно, че "Русенска корабостроителница- Запад" се продава, прокуристът на дружеството Митко Димитров алармира, че вчера клиент, потърсил ЧСИ Иван Хаджииванов, не е бил допуснат да извърши оглед на място.

  От кантората на Хаджииванов потвърдиха, че ЧСИ Милкана Македонска не е допуснала да бъде извършен оглед от клиента. По искане синдиците на КТБ, които са кредитори, чрез Македонска в края на февруари Корабостроителницата бе запечатана.

  За да може да се извършват огледи, ЧСИ Македонска ще разреши това единствено след като отново съдът  отмени заповедта за запечатване на завода. Това трябва да направят синдиците на КТБ. Синдиците трябва да са заинтересовани да бъдат продадени активите и парите да влязат в масата на несъстоятелността, но наложеното от тях запечатване на завода реално възспира подобно действие, което се определя меко казано като парадоксално.

   Запечатването бе извършено с цел да не се краде и изнася имущество. В същото време кражбите от завода не спират, алармира Митко Димитров. Всъщност той е подавал вече сигнали за ежедневните цигански набези до полиция, до съда, до специализираните служби, но кражбите нито за ден не секват.

И вчера пак имаше цигани да крадат, потвърди директорът на Пристанище Запад Николов. От стария Хелинг са останали само релсите, като и тях сега се мъчат да крадат.

   Заводът се пази от охранителна фирма, но явно територията от 350 дка не е добре опазвана, случайно или не.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha