Днес е : Понеделник, 27 Март 2023

България сложи край на кошмара - победихме Швеция с 3:2

Публикация 01 Sep, 2017 / akcent.bg

      Случи се! България сложи край на 50-годишната прокоба и най-сетне победи "големия кошмар" Швеция! След поколението на Георги Аспарухов и Никола Котков, селекцията на Петър Хубчев постигна този наглед невъзможен подвиг в горещата августовска вечер на стадион "Васил Левски". "Трикольорите" постигнаха исторически успех с 3:2, който може и да не ни класира на Мондиал 2018, но ни връща вярата в бъдещето на националния ни тим.

   Публиката в София стана свидетел на един луд мач, в който сърцатите ни сънародници излязоха краен победител. Всичко започна още в 11-ата минута, когато Станислав Манолев прехвърли отличната си форма от ЦСКА и в държавния тим, отбелязвайки с глава след чудесно центриране на Георги Миланов. Шведите реагираха като ужилени и в 16-ата минута получиха малко пресилена дузпа заради нарушение на Васил Божиков. Наказателният удар на Емил Форсберг обаче бе спасен от Пламен Илиев, надъхвайки допълнително нашите за крайния успех.

 

Снимка 310416

Източник: LAP.bg

     Той обаче леко се отдалечи през следващите мигове, когато първо националният ни селекционер Петър Хубчев бе изгонен от съдията, а впоследствие Микаел Лустиг изравни с глава за 1:1. До почивката екшънът на "Васил Левски" продължи. Нашите си върнаха водачеството след гол на Георги Костадинов, но 180 секунди преди паузата, Маркус Берг направи 2:2 след грешка на Божиков.

           И докато шведите опитваха да пресекат нашия устрем, националите ни нанесоха своя решителен удар. Ивелин Попов стартира една атака през центъра, която след серия от комбинации достигна до Ивайло Чочев. Футболистът на Палермо нагласи топката на левия си крак и с премерен изстрел от границата на наказателното поле направи 3:2 за България!

 

Снимка 310420

Източник: LAP.bg

     До края напрежението пред вратата на Пламен Илиев беше убийствено. Българската отбрана обаче удържа на шведския порив и се поздрави с този мечтан успех по пътя към Мондиал 2018.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама