Днес е : Понеделник, 18 Януари 2021

Само нов мост можел да реши проблема с трафика на `Дунав мост` край Русе

Публикация 21 Aug, 2017 / akcent.bg

   Трафикът през Дунав мост се е увеличил двойно за една година, а според областния управител на Русе Галин Григоров решението за задръстванията на съоръжението е да се изгради паралелен мост, който да се свърже с бъдещата магистрала Русе-Велико Търново. Двамата бяха гости в сутрешния блок на БНТ. Директорът на митницата в града Венцислав Халаджов заяви, че обработката на документите отнема 2-3 минути.

  Областният управител на Русе не скри, че задръстванията са почти ежедневни, въпреки въведените мерки за по-лесни заплащания и по-бързата обработка на документите. Директор на митницата в Русе допълни, че се наблюдава тенденция на постоянно увеличение на трафика.

  "Преди да влезем в ЕС, когато имаше пълен митнически контрол, тежкият трафик беше около 500 камиона на денонощие. През последните години трафикът на тежки камиони достига 2000 - четири пъти увеличение, подчерта Халаджов.

   За цялата минала година на "Дунав мост" са били обработени около 700 хил. автомобила, а до момента те са 1.37 млн. "Увеличението се дължи основно на лекия трафик заради силния туристически сезон. Тежкият трафик е запазен като обем", обясни Венцислав Халаджов.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама