Днес е : Сряда, 31 Май 2023

Григор Димитров с първи `Мастърс 1000` след победа над Ник Кириос в Синсинати

Публикация 21 Aug, 2017 / akcent.bg

Българинът вече е на 9-то място в световната ранг листа

   Григор Димитров спечели първия си турнир от категория "Мастърс 1000", побеждавайки на финала в Синсинати (САЩ) австралиеца Ник Кириос с 6-3, 7-5. Мачът продължи 1 час и 25 минути.

   Хасковлията имаше превъзходство, когато успяваше да вкара играта в дълга размяна на удари. Той спечели 18 точки и загуби само 1, когато разиграванията бяха повече от 9. Кириос се държеше в мача единствено благодарение на 15-та аса, които направи.

   Срещата започна с мощни сервиси и на двамата. В петия гейм Гришо допусна две двойни грешки и даде шанс на австралиеца. Прекрасна защита и два хубави сервиса го извадиха от ситуацията.

  Пробивът стана в следващата игра. Димитров спечели три дълги разигравания и с прекрасен ретур си отвори пътя към победата. Затвърждаването се оказа проблемно, но   отново хубави разигравания решиха спора.

  Сетът приключи закономерно за 34 минути. Кириос започна леко да показва характера си и да оспорва често съдийските решения. По правило не беше прав.

Вторият сет беше по-дълъг. Австралиецът повиши много класата на сервисите си и с асовете си не даваше шанс на българина да стигне до точка за пробив. Григор също сервираше качествено.

   В седмия гейм имаше 12 разигравания, но Ник се измъкна със сервиси. Между тях Григор твореше на корта.

При 5-5 се получи решителния пробив. Австралиецът загуби сервиса си и направи три двойни грешки. За капак при 30-40 прибърза, сбърка и на практика предаде мача.

За българина беше въпрос на рутина да приключи втория сет с 7-5 за 48 минути.

Точките са 67-52. Димитров спечели 21, когато посрещаше, а  Кириос само 13. Българинът успя да вземе повече точки на втори сервис. Австралиецът има 15 аса срещу 6. Той направи само 4 двойни грешки, но три от тях бяха в решителния 11-ти гейм на втория сет.

 

Снимка 308669

Източник: EPA/БГНЕС

   Ник беше фаворит на букмейкърите. Но ТОПСПОРТ правилно забеляза, че в случая те са заложили на "губещ кон".

   Това е седма победа за Григор Димитров от турнир от АТП. Но тази със сигурност е най-ценната от спортно и финансово отношение. Българинът има вече 3 успеха през 2017-а. А след седмица започва откритото първенство на САЩ.

Коментари

Още Новини

Реклама

Реклама