Събота, 23 Септември 2023

Ексклузивно: Съдът отказа вписване на новия съвет на директорите на Дунарит, жалят решението за смяна

 Ексклузивно: Съдът отказа вписване на новия съвет на директорите на Дунарит, жалят решението за смяна
Публикация   18:29     16 Авг, 2017 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     3235

Областният управител на спешна среща в завода заради заплаха от затваряне, синдикатите разговарят с основния акционер Емилиян Гебрев

Съдът е отказал днес вписване на новия борд на директорите на Дунарит. Информацията на Акцент.БГ  бе потвърдена от два независими и сигурни източника.

Това се случва след жалба на председателя на Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество /КОНПИ/ Пламен Георгиев. Така предложените в петък трима души- един от Русе, един от Силистра и един от София няма да представляват завода, а остава стария съвет на директорите с изп. директор инж. Кръстю Кръстев.

   Ситуацията може да остане такава до края на годината, коментираха юристи.

 Така реално отново надвисва опасността за бъдат отнети лицензите на Дунарит за производство, търговия и транспорт и да бъде преустановено производството.

  По тази причина в момента /18 часа/ областният управител Галин Григоров и заместникът му Валентин Колев са в Дунарит. Очаква се икономическият министър да потвърди вече поетият ангажимент, че при никакви обстоятелства държавата няма да допусне заводът за преустанови работа.

  Междувременно в Дунарит на среща със синдикатите е и основният акционер Емилиян Гебрев, собственик на фирма ЕМКО.

  /очаквайте подробности/Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha