Днес е : Събота, 23 Януари 2021

Напрежението около `Дунарит` расте. Синдикатите на мирен протест утре от 13 часа на Дунав мост

Публикация 09 Aug, 2017 / akcent.bg

  Ако има някой за нещо виновен, ако има хора, които са нарушили закона, то нека органите, които трябва да установят това, да не спират работата в „Дунарит”. Този призив отправи днес синдикалният лидер на КНСБ в завода Диана Георгиева, която заедно с другите си колеги дадоха импровизирана пресконференция на входа на предприятието.

  Тя директно заяви, че вина за тази напрегната ситуация има Делян Пеевски, който е показал многократно интересите си към този печеливш завод.

  В същото време бе подчертано, че синдикати и ръководство работят отлично и в завода действа социална програма, която удовлетворява всички работещи.

  Георгиева призова всички властимащи да не допускат спирането на работата в Дунарит, тъй като ще има сериозни последици както за дейността му, така и за целия военно-промишлен комплекс в страната.

  Мирен протест организират утре синдикатите от 13 часа на Дунав мост, като призовават и русенската общественост да даде своята подкрепа. Георгиева заяви, че 80 на сто от работещите в дружеството са млади хора и че те са застрашени да останат без работа.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама