Днес е : Вторник, 28 Март 2023

41-годишен от Горна Оряховица е задържан с крупна сума пари и златни накити след телефонна измама

Публикация 27 Jul, 2017 / akcent.bg

Полицейската операция, ръководена от ГДНП е проведена на територията на ОДМВР-Русе, съвместно със служители от ОДМВР-Плевен

   Днес около обед служителите на реда в Русе получили сигнал за осъществена телефонна измама по сценария“подпомагане на полицията за залавяне на телефонни измамници“.

   35-годишна русенка получила обаждане по телефона от непознати, представили се като полицаи, които поискали да им съдейства за задържането на група измамници. Успели да я убедят, че  тя ще е поредната им жертва.

   Така русенката се съгласила да предаде около 60 хил. лева и друга сума във валута, както и около 200 грама златни накити, които изхвърлила в плик през терасата на дома си. Скоро обаче се убедила, че е измамена и веднага позвънила в полицията.

   Незабавно е създадена организация и са предприети оперативно-издирвателни действия. На изхода от Русе, в посока Плевен служителите на реда спрели лек автомобил, управляван от 41-годишния П.П. от  Горна Оряховица, криминално проявен включително и за телефонни измами.

  В автомобила са открити пари в левове и валута, златни накити. П.П. е задържан за 24 часа.

  По случая е образувано досъдебно производство, случаят е докладвани на Русенската районна прокуратура.

Коментари

Свързани новини

    Още Новини

    Реклама

    Реклама