Днес е : Петък, 5 Юни 2020

Крива ли ни е съдбата или кой как отрази една пресконференция на екоминистерството в Русе

Публикация 19 Jul, 2017 / Румен НИКОЛАЕВ

Крива ли е съдбата, Криворазбраната цивилизация… това са образци на българската литература, в които авторите Любен Каравелов и Добри Войников са се опитвали да покажат жалката страна на лакейничеството и чуждопоклонничеството на своите съвременници.  Ако на времето критиката основно е била към лековерните и простовати девойки, но сега няма кой да критикува лакомите и безпардонни политици и техните медийни мекерета.

  За съжаление, години по-късно, нещата се повтарят, но в много по-грозни краски. Одупени за някой лев и от страх да не бъдат уволнени, партийни лакеи и държавни служители, медии с доказана липса на обективност, независимо от националното си ниво, не престават да се ослужват и услужват корпоративни интереси на един доказан във времето и в света замърсител.

  Един преглед на публикациите в медиите през вчерашния ден няма как да не събуди размисли относно истинските проблеми и техните интерпретации:

   Медиапул: Монтюпе" влага 5 млн. евро, за да не замърсява Русе

  Французите изтеглят част от производството си у нас към други заводи от групата

   За мерки срещу замърсяването ще бъдат инвестирани 5 млн. евро

   Монитор: Инвестиция за 5 млн. евро от "Монтюпе" за чист въздух в Русе

   Дарик: Министър Димов обеща санкции за "Монтюпе", ако поставените срокове не се спазят

  Стандарт: Нено Димов скочи на французи заради Русе

  Банкер: Задължиха "Монтюпе" да инвестира 5 млн. евро за пречистване на въздуха в Русе

  Капитал: /накратко/ Монтюпе ще е готова скоро с Програма срещу замърсяването на въздуха в Русе

  С просто око се вижда, че медиите отдавна имат собствена политика, различна от принципите на свободната журналистика и произвеждат новини според собствените си прагматични интереси.

  Но дори и с просто око не се видя нищо по темата в националните телевизии в новинарските емисии, въпреки че на пресконференцията имаше техните представители, които борбено се стараеха да предадат качествените си материали. Всъщност, до колко може да са национални също е под въпрос, като се има предвид, че с охота или поради информационна немощ отделят златно ефирно време за някоя столична градинка или софийски абсурд.

  Ако според д-р Михайлов медиите изкуствено търсят и представят темата за насилието, но в случая умишлено отбягват темата „Монтюпе”.

   Но за всичко това сме си виновни и ние, русенци. Защото овчедушието и политическата апатия са част от интернет ежедневието, което ни успива и ни прави жертви на собствената ни апатия.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама