Понеделник, 25 Септември 2023

Историческа среща Путин-Тръмп

Историческа среща Путин-Тръмп
Публикация   22:04     07 Юли, 2017 /     akcent.bg   /     1117

Американският президент смята, че това ще е положително и за двете страни

  Историческа среща Путин-Тръмп. Президентите на Русия и на САЩ се срещнаха за първи път на четири очи на форума на Г-20 в Хамбург. 

  Няколко часа след като се видяха в кулоарите на срещата и си стиснаха ръцете, Владимир Путин и Доналд Тръмп разговаряха за първи път очи в очи. 

  „С президента Путин обсъждахме различни неща. Мисля, че всичко е наред, много добри разговори. Сега ще разговаряме отново, но очакваме много позитивни неща за Русия, Съединените щати. За мен е чест. Благодаря Ви”, заяви Доналд Тръмп.

  „Г-н президент, разговаряли сме по телефона няколко пъти по важни двустранни и международни въпроси. Но телефонните разговори определено не са достатъчни. Ако искаме позитивно развитие на двустранните отношения и решаване на някои международни проблеми, определено се нуждаем от среща очи в очи. Радвам се, че мога да се срещна с Вас лично. И както Вие казахте - нашата среща ще има положителен резулта”, заяви Путин.

  Цели 2 часа и 16 минути продължи срещата Тръмп - Путин. Двамата лидери са обсъдили войната в Сирия, борбата с тероризма, киберсигурността и Украйна.  На разговора присъстваха държавния секретар на Съединените щати, руският външен министър и двама преводачи. 

 Източник: Нова ТВ

Тагове : Путин , Тръмп ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha