Днес е : Четвъртък, 8 Юни 2023

Галин Григоров: Първа копка на трасето за магистралата Русе- В. Търново- догодина

Публикация 28 Jun, 2017 / akcent.bg

   Областният управител на Област Русе  Галин Григоров организира работна среща с председателя на управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура Дончо Атанасов и председателя на комисията по Регионално развитие и благоустройство  Искрен Веселинов.

  По време на срещата, проведена в АПИ, бяха обсъдени приоритетни за региона въпроси, касаещи инфраструктурното му развитие. Сред тях са изграждането на автомагистрала между Русе и Велико Търново, построяването на трети Дунав мост и ремонт на пътни участъци на територията на Русенска област.

   Предвижда се следващата година да бъде направена първата копка на дългоочакваното трасе Русе – Велико Търново.

В тази връзка г-н Григоров разпореди проверка на състоянието на пътната настилка в цялата област, както и на пътните знаци и маркировката на най-натоварените участъци.

  Предстои среща, на която отговорните институции ще набележат мерки за ограничаване на пътните инциденти през летния сезон.

  В следващите дни ще се проведат разговори с партньорите от Румъния и за изграждането на Дунав мост 3, което значително ще облекчи трафика по граничните пунктове със северната ни съседка.

  В рамките на тази годината ще започнат ремонтни дейности на пътищата Русе – Червена вода – Кубрат, Ветово – Сеново, както и изграждането на кръгово кръстовище до Jumbo.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама