Днес е : Вторник, 19 Януари 2021

Захариева: Втори мост на Дунав при Русе ще помогне на икономиката

Публикация 07 Jun, 2017 / akcent.bg

Важно е да се пуснат и двата сухопътни пункта с Румъния, които са напълно готови

  Може да постигнем повече в икономиката и туризма, като засилим инфраструктурната свързаност. Това каза заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева, която е на еднодневно посещение в Румъния, където се срещна с румънския премиер Сорин Гриндяну.

  Според нея важни елементи на тази свързаност са изграждането на втори мост над Дунав при Русе и пускането в експлоатация на двата нови ГКПП на сухопътната граница, които са напълно готови.
  Премиерът Гриндяну е заявил, че приоритет на неговото правителство са отношенията с България.

  Очакванията му са за нови проекти в енергетиката, транспорта, здравеопазването и околната среда. „Имаме общи позиции по европейския дневен ред“, констатираха Захариева и Гриндяну.

  „Доброто сътрудничество между двете държави по общи теми като премахването на визите за Канада дава резултати и трябва да продължим по същия път“, изтъкна Захариева.

  Захариева и Гриндяну обсъдиха съвместните проекти между двете страни, възможностите за увеличение на икономическите и търговски връзки, както и подготовката за председателството на Съвета на ЕС в София и Букурещ. България поема председателството през първата половина на 2018 г., а Румъния - през първата половина на 2019 г.

Източник: economic.bg

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама