Днес е : Събота, 10 Юни 2023

МС:14. Проект на Решение за освобождаване и за назначаване на областен управител на област Русе /обновена/

Публикация 31 May, 2017 / Румен Николаев

Галин Григоров /ВМРО/ сяда на губернаторския стол на мястото на Стефко Бурджиев. Кой е Галин Григоров?

  Дългоочакваната смяна на областния управител на област Русе днес най-сетне ще е факт, ако нещо отново не попречи да се изпълни проекта за дневен ред на правителството. За разлика от предните заседания, този път освобождаването и назначението на областен управител на Русе е записано под точка 14.

  Въпреки че повече от три седмици, както Акцент.БГ първи писа, беше ясно, че ще има смяна на губернатора и че той ще е от ВМРО и че ще се казва Галин Григоров, това не се случи. По неофициална информация началникът на Кабинета Борисов 3 Бъчварова е искала воеводите да „окомплектоват” персонално постовете от двете квоти- Добрич и Русе.

  За днес обаче отново е предвидена само смяната на русенския областен управител.

  Вероятно смяната реално ще се извърши в четвъртък, на 1 юни, въпреки че този пост едва ли е детска мечта на Галин Григоров.

  Не е ясно и дали вече бившият областен управител ще направи отчет на дейността си, каквато повечето негови колеги сториха дори за краткия си тримесечен мандат в служебното правителство.

   Галин Григоров е роден през 1969 година в Русе.

 Завършил в СА Д.А. Ценов  "Икономика на търговията" и магистърска степен "Мениджмънт на търговската дейност".

Работил е като техник- винар във Винпром- Русе, търговски и финансов директор на „Русе комерс”,  експерт „Финансови и стопански операции” в „Русе комерс инвест холдинг”.

  Общински съветник втори мандат.- Зам. председател на комисията по бюджет и финанси и член на комисията по Земеделие и екология, на която бе председател предния мандат.

  Семеен, с една дъщеря.

  Регионален организатор на ВМРО-БНД;

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама