Днес е : Сряда, 24 Февруари 2021

Рекорден брой участници във футболния турнир в Тръстеник

Публикация 24 May, 2017 / Румен НИКОЛАЕВ

ТМ- технолоджи спечели купата на Община Иваново при мъжете, ветераните на Тръстеник станаха първи

  Снимки: Авторът- 1,2,3,4

     Домакините от спонсорирания от ПК „Зора” -  тим на Тръстеник, на традиционния футболен турнир  на малки врати за купата на Община Иваново допринесоха днешното издание да бъде с рекорден брой участници. 16 отбора при мъжете и два при ветераните се бореха в  спортсменски дух, за да се стигне до победа на финала на ТМ Технолоджи над Церовец с 1:0.

  Футболистите от Тръстеник се разделиха на два отбора, като и добрите играчи бяха разпределени почти наравно. Това обаче им отне възможността тази година да бъдат победители. Но срещата с Церовец, която завърши след изпълнение на дузпи при резултат 9:8 показа, че домакините има какво да покажат. Пак след дузпи, но с 4:3 загуби другия отбор от Кошов.  За проявеният силен интерес говори и участието както на тима на Технолоджи, така и на двата отбора на Първо и Второ РУ при ОД на МВР- Русе.

На  полуфиналите Технолоджи победи Пиргово с резултат 4:3 след дузпи, а в другата среща Церовец се наложи над Кошов с 4:1.

На финала Технолоджи победи след равностойна игра отбора на Церовец с 1:0. При ветераните на първо място е отборът на Тръстеник, а втори останаха Кошов.

Приятно съм изненадан от много добрата организация, изключително спортсменският дух на турнира и от големия брой участници, заяви играещият треньор на победителите Явор Чорбаджиев. Но най- впечатлени останаха състезателите  от паричната премия, която отсъства от повечето турнири.

  Парична награда получиха класиралите се до трето място- Технолоджи, Церовец и Пиргово, най-резултатните футболисти- Димитър Кунчев и Музафер Зюлкяров –Тръстеник /ветерани/, както и най-добрият вратар- Цветелин Василев /Технолоджи/.

   Наградите връчиха председателят на ПК „Зора” инж. Росен Коев и кмета на Община Иваново Георги Миланов.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама