Събота, 20 Април 2024

Като шеф готвачите в `Кралска закуска `

Като шеф готвачите в `Кралска закуска `
Публикация   11:47     13 Май, 2017 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     2930

Снимки: 1,2,3

  На 13.05.2017 г. /събота/ от 09,00 до 11,30 часа в ресторант „Кралска закуска“ /гр. Русе, ул. „Княжеска“ 41/, ще се проведе Първото кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“, организирано от Община Русе, Общинско предприятие „Русе арт“,  Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – Русе, ресторант „Кралска закуска“ и Клуб на професионалните готвачи – гр. Русе.

 В състезанието ще вземат участие 6 ученици от различни училища в град Русе, всеки от които ще се състезава в екип с ученик от Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – гр. Русе:

  • Първи кулинарен отбор: Калоян Чорбаджиев (5 клас, СУ „Христо Ботев“) и Милен Иванов (11 клас, ПГ по туризъм) с „Пълнена зелка“;
  • Втори кулинарен отбор: Валентин Боров (6 клас, НУИ „Проф. Веселин Стоянов“) и Пламен Петров (11 клас, ПГ по туризъм) с „Бисквитената торта на баба“
  • Трети кулинарен отбор: Борис Димитров (6 клас, ОУ „Иван Вазов“) и Мариян Иванов (11 клас, ПГ по туризъм) с „Картоф на гребен“
  • Четвърти кулинарен отбор: Радостина Цанева (6 клас, СУ „Васил Левски“) и Яница Василева (11 клас, ПГ по туризъм) с „Домашен сладкиш“
  • Пети кулинарен отбор: Серкан Руждиев (5 клас, ОУ „Любен Каравелов“) и Диан Йорданов (12 клас, ПГ по туризъм) с „Рул от тиквички с мус от сирена“
  • Шести кулинарен отбор: Мария Колева (6 клас, ОУ „Ангел Кънчев“) и Дуйгу Хасанова (11 клас, ПГ по туризъм) с „Домати Шмеркезе“

 

  Жури в Първото кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“ ще бъдат: председател шеф-готвач Ивайло Димитров - замесник-председател на Българската асоциация на професионалните готвачи и председател на Клуб на професионалните готвачи – гр. Русе, членове: шеф-готвач Петър Атанасов от ресторант „Левента“ - член на Общото събрание на Българската асоциация на професионалните готвачи и член на Клуб на професионалните готвачи – гр. Русе и шеф-готвач Милка Драголова от ресторант „Кралска закуска“.

   По регламент отборите ще приготвят едно ястие в две порции от Българска национална кухня, характерна за региона.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha