Четвъртък, 30 Май 2024

Freestyle cafe-– все повече посетители и растящ интерес към първата франчайз марка за кафенета

Freestyle cafe-– все повече посетители и  растящ  интерес към първата франчайз марка за кафенета
Публикация   12:02     24 Май, 2017 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     2381

     Снимки: 1,2,3,4,5

   Freestyle – първата в страната фрачайз марка за кафенета. Естествено, тръгва от Русе, градът на първите неща в България.

  Днес освен в Русе на ул. „Александровска” и в Дружба -3, последователи вече има в Северозападна България, а скоро ще бъдат отворени и в Източна.

    Какво представлява Freestyle cafe и как се стигна до тази новост?

   Всичко започва преди повече от 2 години. Трима млади мъже трупат опит в управлението на различен тип заведения в града, като ги менажират и развиват успешно.

  Това им дава увереност и решават да отворят свое заведение. Разбираемо, финансовият ресурс в началото не предполага разхищение. Затова и интериорът с палети се явява подходяща идея…. Но не задълго… Претенциозните мъже усещат, че е необходимо клиентите да поседнат на истинска мебел. „Палетният” стил, възприет добре от клиентите, се запазва, но вече всичко е прецизирано и направено с дължимото качество.

   След година работа и удовлетворение от растящия брой посетители, идва и идеята за франчайз кафе- създаденият продукт може да работи успешно и за хора, които имат желание и възможност да работят този бизнес, но нямат необходимия опит и познания. Клиентите тук са от различни социални и възрастови групи- от майки с деца до хора от третата възраст. И често бизнес срещи…

   Франчайзът….

   При оформяне вида на Freestyle cafe участие вземат и доказани  в страната интериорни дизайнери. Оказва се, че добрият изглед и обстановка налагат сериозен набор от изисквания, които трябва да бъдат изпълнени.

  А за да се осъществи франчайз идеята- за близо седмица на терен в Русе работят специалисти, които търсят отговори от инициативните русенци на повече от 400 въпроса.

  Така се стига до създаване и издаване на оперативен наръчник. Едва ли някой може да предположи колко много  колко малки, едва забележими детайли, стават Закон и не подлежат на промяна или на компромис. Музика, осветление, отопление, външен вид на персонала, хигиена, всичко, свързано със заведението, до най-малкия детайл са уточнени и фиксирани.

  Наръчникът позволява на хората, които са решили за първи път да се гмурнат в иначе привлекателното занимание да имаш заведение, да могат всичко безпроблемно да разберат за бизнеса.

  Този ценен документ представлява вътрешна информация, която се получава единствено и само от франчайз получателя.

       Цената за да се работи Freestyle cafe

  Първоначалната такса е 4000 лева, в която влиза получаване на Наръчника и получаване на консултации, включително и на място.

  Следва 6 процента месечна такса от оборота на заведението /тази такса обикновено варира от 6 до 12 процента/. Тук е необходимо да се допълни, че утвърдените вече франчайз марки получават десетки пъти повече пари за марката. Сладкарница Неделя, спедиторската компания Еконт са примери за добри франчайз практики в други сфери.

  И на най-важния въпрос- колко би струвала цялата инвестиция- отговорът е ориентировъчен, в зависимост от големината и състоянието на помещението. Като пример - за по-малко от две години инвестицията в първото заведение се е възвърнала.

 

    Какво повече в Freestyle café

   На пръв поглед човек трудно би осмислил какво толкова може да се съдържа в създаването и  работата на едно кафене. Но се оказва, че като се почне от качеството на напитките, обслужване, меню – Freestyle café представлява основа, върху която принципно може да се надгражда/. Запомнящи се с вкусовете си фрешове, които се приготвят от плодове с постоянно и гарантирано качество, при 100 процента спазване пропорциите на микса.

  Всеки, който е посетил веднъж някое от заведенията, е усетил стил и атмосфера, които с всичко останало го правят предпочитано място.  Още повече и като научи, че любознателни русенци всяка седмица във вторник вечер организират викторини на предпочитана от тях тематика. Интересът към това занимания в предпочитаната обстановка вече е значителен- 6 до 8 отбора мерят демонстрират своите възможности в различни области на познанието- кино, музика, история и др.

  За онези, които търсят Книгата за впечатления, най-лесно може да изразят своите емоции от едно посещение на фейсбук страницата Freestyle cafe или сайта www.freestylecafe.eu.

  Всичко това се случва благодарение на ентусиазма на Пламен Манев, Цветелин Манев и Георги Господинов. Своеобразното трио се оформя след обща успешна работа по менажирането на популярни заведения в Русе. Всеки един от тримата предприемчиви млади мъже си има своя ниша и творческо поле, което дава възможност за един по мащабен поглед върху бизнеса, повече критичност и иновативност.

  Първата гара, първият асансьор, първата кино прожекция, първият телеграф, първите индустриални и финансови предприятия. Това са само малка част от нещата, които са се случили за пръв път у нас - в Русе.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha