Днес е : Неделя, 28 Май 2023

Булмаркет ДМ стартира мащабна кампания за подбор на персонал у нас и зад граница

Публикация 18 Apr, 2017 / Румен НИКОЛАЕВ

  Мащабна кампания в русенските училища, където се провежда дуално обучение, провежда Булмаркет ДМ, информира зам. управителят Димитър Баев.

 Срещите са за запознаване на ученици последни класове и завършващи с възможностите за започване на работа в компаниите от структурата на „Булмаркет ДМ”.

   До момента са проведени срещи в ПГ по механотехника, по машиностроене, по РКК и по автотранспорт.

По време на срещите става ясно, че една голяма част от абитуриентите не са ориентирани професионално, още повече дали и къде ще търсят своята професионална реализация.  Прави впечатление, че още по-малка част от завършващите мислят да продължат образованието си.

В някои от професионалните гимназии ученици демонстрират добри технически познания и желание да ги развият в реалния живот.

  На срещите с учениците е направена презентация на „Булмаркет”, както и със свободните работни места, които се предлагат и на трудовия пазар.  Учениците са запознати и със социалния пакет, който компанията предлага.

Определен интерес има към водачи на специализирана техника- мотокари, челни товарачи и др. , оператори на различни видове оборудване.

Повечето от учениците, завършващи т.н. Газова паралелка, проявяват желание и интерес  за провеждане на дуалното обучение, както и за работа на позиции, които Булмаркет предлага. За тях работата със сгъстени газове, а скоро и с втечнен газ. В професионалната гимназия по корабостроене и корабоплаване заявяват желание за работа както на пристанището на Булмаркет, а така също и като плавсъстав- на тласкачи и линейни кораби по Дунава.

Интересно е, че социалните придобивки- ваучери за храна, подпомагане за настаняване на общежитие, възможности за преквалификация и повишаване на квалификацията, са по-атрактивни за учениците, отколкото заплатите. Трудовото възнаграждение в компаниите от структурата на Булмаркет определено са впечатлили преподавателите в тези училища, сподели Баев.

   Дружеството вече търси и други алтернативи за набиране на персонал. В Агенции за подбор на персонал и Бюро по труда в Украйна и Молдова са обявени свободни позиции за бесарабски българи с подсигурено общежитие.

 

Коментари

S  
02:34:22 / 2019-07-23

My email: aglexcia@gmail.com

Jonathan Ivanov  
02:32:17 / 2019-07-23

Moshete li da mi davete E-MAIL na beshta mi? DIMITAR BAEV. I’m his son. Please.

Свързани новини

Реклама

Реклама