Днес е : Вторник, 11 Август 2020

Над 240 фирми участваха в конференция `Индустрия 4.0`

Публикация 31 Mar, 2017 / akcent.bg

  Над 240 фирми взеха участие на международната конференция “Индустрия 4.0 – Дигитализация и перспективи за растеж на българската икономика“. Престижното събитие се проведе днес в „София Тех Парк“ под  патронажа на министъра на икономиката . „Индустрия 4.0 е повече от това да бъде развиван само дигиталният сектор, тя е дигитализация и на старите производства и създаване на нови бизнес модели“, заяви министърът.

  Организатор на  мероприятието е Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Мариета Захариева, изпълнителният директор на агенцията разясни как дигитализацията ще улесни комуникацията между институциите, бизнеса, Министерството на икономиката и служителите от Службите по търговско-икономическите въпроси, както в България, така и в чужбина. Чрез вдигането на пограничните бариери пред бизнеса, предстои повишаване ръста на износа на компаниите, заяви тя. Според нея потребителите ще се радват на по-голям избор на продукти, а качеството на услугите ще се подобри.

  „Индустрия 4.0“ представлява тенденция в развитието на автоматизацията и обмена на данни при технологиите на производство. Тя е програма създадена по инициатива на немското федерално правителство като базова платформа за изследване. Основната цел е да се обединят промишленото производство с модерната информационна и комуникационна техника. Събитието се организира по проект BG16RFOP002-2.003-0002 „Организиране на търговски мисии и форуми за български производители и чуждестранни купувачи“, финансиран със средства на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, по който ИАНМСП е бенефициент.

 

Коментари

Реклама

Реклама