Днес е : Понеделник, 26 Август 2019

Прогнозно в Русе: 3 мандата за ГЕРБ, Реформаторите изпадат, май....

Публикация 26 Mar, 2017 / akcent.bg

  Към 23 часа в деня на изборите за 19-ти многомандатен избирателен район Русе 8-те места в парламента най-вероятно ще бъдат разпределени по следния начин:

  ГЕРБ ще имат 2 или три мандата, като вероятността да бъдат 3 вече става все по- реална. Но много е вероятно да има разместване с преференции на кандидатите за народни представители.

  БСП най-вероятно ще изкарат прогнозираните два мандата, като тук вероятността за разместване е по-малка.

  Изненада ще има сигурно при Обединените патриоти. Играта с преференции може да се окаже злополучна за втория в листата, атакиста Любомир Владимиров.  И партиотичното обединение в Русе да се окаже с един депутат.

  Статистически без изненада, но с огромно недоумение водачът на листата в партията на Марешки вероятно ще е депутат. Младежът си намя и представа нито от политика, нито от Русе, но със сигурност ще представлява работодателя си, лидер на Воля.

  И съвсем очаквано, поне за момента, в парламента ще влезе и водачът на листата на партията на Доган, Бюрхан Абазов. С добрата подкрепа от страна на Ферихан Ахмедова той най-вероятно ще бъде депутат. А вече съществуват сериозни съмнения, че Реформаторите и Глас- народен няма да бъдат представлявани в Народното събрание.

  Проучването е направено от Акцент. БГ на база резултати от днешното гласуване и разговори с лидери на политическите сили и кандидат- депутати.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама