Днес е : Вторник, 25 Февруари 2020

Русенец в борба за квота на Европейското по вдигане на тежести след месец

Публикация 20 Mar, 2017 / akcent.bg

   Състезателят по вдигане на тежести към ТСК-Русе Стилян Гроздев е включен в националния отбор на България, който в момента се готви за Европейското първенство за мъже, което през тази година ще се проведе в Хърватска. В момента тече финалната фаза на подготовката, която се води от старши треньорът на националния ни тим Иван Иванов. Повиквателната за Стилян дойде още в началото на годината, след добрите резултати записани от младия русенец. Гроздев води оспорвана надпревара в постигането на високи резултати по време на лагера, където в същата категория до 62 кг. са капитана на националния отбор и бронзов медалист от Европейското първенство през 2016 Владимир Урумов и Ивайло Филев- бронзов медалист от Световното първенство от 2007 и европейски шампион от 2014г.

   Тримата състезатели се борят за двете места в категорията, на които има право България. 17-годишният Стилян е най-младия от тримата в националния тим при мъжете.

   Всеки понеделник и петък се провеждат контролни тренировки, а на 24 март, когато е последната тренировъчна надпревара, ще се вземе окончателното решение кои двама българи ще представят страната ни в категория до 62 килограма при мъжете.

 

Коментари

Реклама

Реклама