Днес е : Събота, 10 Юни 2023

Малък пакостник е автор на вандалски акт, Цигуларчето остана без лък

Публикация 17 Mar, 2017 / Румен НИКОЛАЕВ

Издирват майката на двете момчета да плати щетата, Общината се е обърнала за съдействие към полицията

Снимки 1,2,3

   Близо три седмици скулптурата Цигуларче, изработена от стъкло и бронз, е без лък. Граждани сигнализираха и роптаеха за поредното посегателство над  тази забележителност в центъра на Русе.

   Журналистическо проучване със съдействие на общинска служба   КООРС установи, че Цигуларчето е останало без лък на 26 февруари, в 13.33 часа. По това време камерите за видеонаблюдение са запечатали как майка с две деца се спира на пейката пред сухия фонтан, в който се намира и скулптурата.

  По-голямото момче на видима възраст 8-10 години се е изстреляло буквално при Цигуларчето и се е провесило на лъка. Под тежестта на малкия пакостник лъкът се е отчупил, а детето е паднало и само случайността  го е предпазира да не се нарани сериозно.

  Отчупеният лък е бил оставен в близост до мястото на инцидента.

    Общината е потърсила съдействие от органите на реда да се открият родителите на двете деца. Щетата, която е нанесена на скулптурата се изчислява на 1500 лева. Гражданите трябва да научат децата си да пазят общественото имущество, а при случаи като този, да си понесат персонално отговорността, е позицията на кмета и на неговия екип.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама