Днес е : Неделя, 26 Март 2023

Двете 17-годишни момчета с обвинения за грабеж, придружен с убийство

Публикация 15 Mar, 2017 / akcent.bg

   Окръжна прокуратура – Русе повдигна обвинения на  две 17-годишни момчета за извършен грабеж, придружен с убийство. Това стана ясно на брифинг, на който говориха окръжният прокурор Георги Георгиев и директорът на ОДМВР комисар Атанасов.

   В резултат на проведените активни действия по разследването са установени и задържани за по-малко от 48 часа две лица за смъртта на таксиметровия шофьор от ранните часове на 14.03.2017г. в село Николово, обл. Русе.

   Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу Николай В. и Деян Ц. от гр. Русе за грабеж на мъжко портмоне, с намиращите се в него документи, парична сума в размер на 60 лева и лек автомобил “Шкода Фабиа“, на обща стойност около 5100 лева от пострадалия В. М. С. – на 60г. от гр. Русе, като грабежа е придружен с убийство.

   Двамата извършители са непълнолетни – на 17 години и са ученици в гр. Русе. Единият е Николай В., а другият - Деян Ц. Единият учи в Гимназията по автотранспорт, а другия- в СУ "Възраждане". И двамата са познати на полицията ощо като малолетни- единият за грабеж, а другият- за кражба. Те са ученици по индивидуална програма, като единият повтаря един клас няколко години. Единият е без баща.

  За престъплението е инфирмиран началникът на Регионалния инспекторат, който от своя страна е уведомил директорите на двете средни училища.
   По време на задържането им, което е станало в Русе, те са направили признание и са съдействали на полицейските служители за разкриване на престъплението. Открито е оръжието на престъплението, с което убитият е бил наръган над 10 пъти.

Двамата са наели таксиметровият автомобил от стоянка. Макар и официално да не бе казано, според запознати със случая вероятно престъплението е било планирано по-рано същата вечер. И също така вероятно поне единият от тях не е бил в нормално физическо състояние.

   След предявяване на обвиненията ще бъдат задържани от Окръжна прокуратура – Русе за срок от 72 часа и ще бъде поискано от съда вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. За престъплението в което са обвинени се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години, тъй като извършителите са непълнолетни.

   Под ръководството на Окръжна прокуратура – Русе действията по разследването продължават, извършват се разпити на свидетели и са назначени експертизи

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама