Днес е : Вторник, 11 Август 2020

Контрабандни текстилни изделия, конци и парфюми за близо 52 000 лева задържаха на Митница Русе

Публикация 13 Mar, 2017 / akcent.bg

   Опит за контрабанда на текстилни изделия, конци за бродиране и парфюми с логото на световноизвестни марки, на обща стойност близо 52 000 лева, предотвратиха митническите служители от Митница Русе. Контрабандните стоки са открити в товарен микробус, марка „Мерцедес", с украинска регистрация, излизащ от страната през ГКПП Дунав мост Русе-Гюргево.

   Превозното средство, в което пътували двама украински граждани, е селектирано за щателна митническа проверка. При проверката се установява, че в естествените кухини, под седалките, около двигателя и под дюшек в товарното помещение са укрити  2551 текстилни изделия, сред които блузи, бельо, чорапи, панталони, спортни тениски и екипи и 803 парфюма и тоалетни води,  с логото на Chanel,  Paco Rabbane,  Christian Dior, Gucci, Nike, Diesel, Tom Ford, Terre D. Hermes. Открити са още и 14 040 конци за бродерия, тип мулине.

   По случая е образувано досъдебно производство срещу двамата украински граждани. След сключване на споразумение с Окръжна прокуратура Русе, нарушителите са получили условни присъди, а контрабандната стока и микробуса са отнети в полза на държавата.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама