Събота, 30 Септември 2023

Общината ремонтира близо 140 улици в целия град

Общината ремонтира близо 140 улици в целия град
Публикация   08:00     13 Март, 2017 /     akcent.bg   /     968

Пламен Стоилов: През 2017-а стартираме ремонт на уличната мрежа и тротоари във всички квартали

      Община Русе ще изтегли кредит от 10 млн.лв. за ремонт на улици и тротоари. Това е най-доброто решение за отстраняване на проблемите по пътната настилка и тротоарите, тъй като последният частичен ремонт е отпреди 13 години, а има улици, които не са преасфалтирани от 30 години, смята кметът Пламен Стоилов.

    Тъй като Общината няма финансова възможност да извърши сама рехабилитацията, се налага да се прибегне до кредит, който ще обезпечи преасфалтирането, за да могат русенци да се придвижват безпроблемно.

     Специално назначена комисия от експерти от Община Русе извърши обстойно изследване на пътните артерии във всички райони на град Русе, като бяха обследвани 147 улици с повече от 700 улични участъка.При анализа бяха взети предвид интензивността на трафика, съставът на преминаващите превозни средства и класът на улицата.Освен това изборът на предложените за основен ремонт улици се основава и на надграждане на вече осъществени реконструкции и рехабилитации, и на това, което предстои да се ремонтира с европейски средства.

     В резултат на инвестицията ще бъдат ремонтирани 319 551 кв.м. улични платна и 188 625 кв. м. тротоари. Едновременно с това в бюджета на Община Русе  за 2017г. е планирано увеличение на средствата на предприятието „Комунални дейности” с 200 000 лв., което е с 5% повече в сравнение с миналата година.Тези средства ще бъдат насочени към подобряване на състоянието на междублоковите пространства, уличната и тротоарната мрежа.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha