Днес е : Събота, 27 Февруари 2021

Красимир Каракачанов: Нужно е обединение зад българския национален интерес

Публикация 26 Feb, 2017 / Румен НИКОЛАЕВ

Кампания „Гласувай задължително” обмислят патриотите срещу купуването на гласове, обяви водачът на листата Искрен Веселинов

  Обединените патриоти предлагат на предстоящите избори алтернатива, каквато българските граждани очакват- издигане на българския национален интерес в обща кауза за всички. Това заяви днес в Русе съпредседателят на „Обединени патриоти” и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов на пресконференция в Русе. Представянето на листата и за първи път в крайдунавския град след официалното откриване на кампанията в столицата и това не е случайно.

  „Обединени партиоти” са единствената формация, която излезе на президентските избори обединена и показа, че това се харесва на хората. На избирателят му омръзна това противопоставяне вляво и вдясно, което реално не е и такова. Десните се разчлениха на три, БСП- на АБВ и Д- 21.

   В ГЕРБ милиционерите са повече, а в БСП- милионерите. И тяхната битка не е довела до нищо добро за хората- българският гражданин е най- беден от всички страни- членки на ЕС, но не само, каза Каракачанов.

  Целта ни е да имаме минимум двама народни представители парламента, като броят на подкрепилите нашата коалиция да надмине 600-те хиляди от президентските избори. При подобен резултат „Обединените партироти” ще имат повече от 40 депутати, които ще се грижат за интересите на българското население, а не на разни малцинства.

  Евродепутатът Ангел Джамбазки обяви, че Патриотите имат декларирана подкрепа и от европейските консерватори. В Европарламента се активизират патриотичните настроения.

  Вече е създадена инициатива „Равна работа- равни доходи”, предвид демографската катастрофа, която е тема и в други страни от Източна Европа. Той обаче изрази безпокойство относно изявленията на Юнкер за Европа на две скорости, като Балканите се очертават като утайник на Запада.

  Много важен момент е България да спечели максимално от председателството си следващата година, каза Джамбазки, но изрази притеснение, че нищо не се прави повече от „преписване на клишета”.

  Русенската листа е единствена, която е на 100 процента с местен състав, заяви зам. председателят на ВМРО и водач на листата Искрен Веселинов.  Нещо повече- в други листи също има русенци, като очакванията му са поне 5-6 от тях да влязат в парламента.

  Обединените патриоти са единствената политическа сила, която настоява да се вдъхне нов живот в Дунавската стратегия. Необходими са конкретни действия, които да спрат наливането на средства в част от Южна България и в София.

   В Програмата на ГЕРБ отсъства вече магистрала Русе- Велико Търново, а се говори за скоростен път, което е отстъпление от поетите вече ангажименти. Надяваме се, че следващия министър няма да е по усвояване на средства, а наистина ще работи за регионалното развитие. Става въпрос за трансгранични коридори, за реновиране на ж.п. линията Русе- Варна и други, каза Веселинов.

  Решението на Конституционния съд за премахване на санкциите за задължителното гласуване според него обслужва единствено партиите на статуквото, защото на президентските избори се видя друг резултат, какъвто не ги удовлетворява.

  Ще предложа и ще стартираме кампания” Гласувай задължително!”, който ще е насочен главно срещу купуването на гласове.

  Преодоляване на порочната практика с партийните назначения може да стане единствено, ако спечелилите изборите го преустановят, смята Каракачанов. Държавната и общинската администрации са най-големият работодател, който се е превърнал в партийна хранилка.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама