Днес е : Четвъртък, 26 Ноември 2020

Борислав Станимиров: Политиката за Русе трябва да е национална

Публикация 20 Feb, 2017 / akcent.bg

За противниците на БСП ГЕРБ е проблем, а не решение социалистите да останат извън властта

   Политиката за Русе трябва да е национална. Това заяви днес в Русе водачът на “Нова република” Борис Станимиров по време на представяне на листата на кандидатите за депутати на новата дясна надпартийна платформа.

 За разлика от много кандидати за депутати, аз смятам работното ми място да е Русе, а не да атакувам парламента. Затова и ако получа доверие, ще си наема жилище в града.

  Според Станимиров политическата битка, която ще се води, е срещу БСП, тъй като това е заложено и биографично, и исторически. Листата на социалистите е пълна с деца и внуци на кадри от Държавна сигурност. Целта ни е да ги спрем да не стигат до властта. Те вече открито говорят срещу Европейския съюз, каза Станимиров.

  По време на цялата кампания няма да кажа лоша дума за опонентите си, каза още водачът на листата.

  Колкото до разделението вдясно- с Румен Христов лично се познават и нямат особени различия. Освен две:

  • Едното е, че РБ-2 се е коалирал с партия, която е била с Пламен Орешарски. Нейн лидер е лице, което е гласувало Делян Пеевски да стане шеф на ДАНС.
  • Стотиците хиляди, които не харесват БСП не смятат, че ГЕРБ е по-скоро проблем, а не решение.

    Станимиров заяви, че знае проблемите на Русе- мръсният въздух, френският завод, тапите на Дунав мост, пътят – убиец Русе- Бяла, но този път няма да говори за тях.

   Русе е бил дълго време подценяван град и област. Затова трябва ново отношение към града, и към Дунава, която да бъде свързваща река, а не разделяща граница.

 

Водачът на листата на “Нова Република”  смята, че недостатъчно се използват превилегиите, които дава Европейския съюз.

  Името “Нова република” е важен символ- за преучредяване на системата.  Така Станимиров отговори на въпрос на Акцент.БГ как ще спрат изтичането на можещи граждани и посоката на пътникопотока да се обърне. Той призна, че да стигне доржавата до това състояние, вина имат всички политици и партии досега.

  Липсата на работещи институции обезвярява хората и те напускат страната. Условията за бизнес и за развитие не са добри, призна още Станимиров, административната тежест възпира бизнес инициативата.

   Разричен подход към икономиката обещава водачът на русенската листа. Той не отрича, че доходите са нещо важно, но те трябва да се изработват. Нов прочит да има и относно разходването на данъциге. 50 на сто от събраните средства да остават в общините като стъпка към децентрализацията.

  Местният лидер на ДСБ д-р Теодора Константинова изтъкна, че единици са онези русенци, които са отишли в столицата и не са обърнали гръб на града и на своите съграждани. Като такива тя посочи Искрен Веселинов и Пламен Нунев, а журналисти включиха и нея в това число.

  Образованието, както се вижда, ще бъде основен приоритет както на нас, така и повечето политически сили, което е добре, смята Станимиров.

  Дори да се вземе държавен заем за него за допълнително стимулиране, ще е нещо, което ще срещне подкрепа от “Нова Република”.

   Колкото до феномена Марешки водачът на листата смята, че за появата на проекти като него основна вина имат ГЕРБ и БСП, тъй като не са си свършили работата като законотворци и като управляващи.

       Л И С Т А НА КАНДИДАТИТЕ ЗА ДЕПУТАТИ НА ДСБ РУСЕ НОВА РЕПУБЛИКА  19 МИР

 

1.Борис Станимиров – водач на листата, мениджър в международна финансова група.

2.доц. Иван Станев- доцент в Софийски Университет

3.Данаил Ковачев –юрист

4.Даниел Казаков – предприемач

5. Александър Петров – предприемач

6.Георги Начев – предприемач

7.Божин Ангелов- електроинженер

8. Румянка Манева- филолог

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама