Днес е : Събота, 6 Юни 2020

БСП орязя времето на своите председател и депутати

Публикация 05 Feb, 2017 / akcent.bg

  Всеки председател на БСП ще може да бъде начело на партията максимум два мандата или общо осем години, а представителите на партията в Народното събрание ще могат да са там до 3 мандата или общо 12 години.

  Това се случи на засданието на 49-ия Конгрес на партията, на който се обсъжда новия Устав на БСП.

  Освен това, лидерът ще бъде избиран от партията, а не Конгреса, както беше досега.

Промените предизвикаха известно напрежение в редиците на червените.  

На заседанието бе направено и предложение за въвеждане на ограничение за евродепутатите от Левицата до 15 години, но то бе отхвърлено от делегатите.

При закриването на заседанието Стефан Данаилов нарече заседанието "историческо събитие", защото в двата дни на конгреса социалистите са доказали, че БСП е готова за промяна.

"Ние не само сме узрели, а и започнахме да презряваме", заяви той.

Данаилов отбеляза, че за първи път платформата на БСП има финансово покритие. Той призна, че досега е имало случаи, когато социалистите са обещавали неща, които не са могли да изпълнят. Този път ние конкретно говорим с какви средства ще се реализира платформата, подчерта той.

Стефан Данаилов предупреди председателя на БСП Корнелия Нинова да внимава с обкръжението си. Той се обърна към социалистите с призив да подкрепят Нинова, защото заложеното в платформата трудно ще се реализира, ако те не застанат плътно зад нея. Той се обърна към Нинова с мисъл на Конфуций - "за тези, които говорят зад гърба ти, това е знак, че ти си пред тях".

Самата Нинова пък коментира преди това:

"Чухме желанието за промяна на хората и я започваме от себе си".

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама