Днес е : Вторник, 28 Март 2023

Янаки Стоилов: Бизнес-социалисти взеха превес в БСП

Публикация 05 Feb, 2017 / akcent.bg

Папата е по-голям социалист от нас, сродяваме се с Ердоган, заяви бившият депутат от БСП

    Бизнес-социалисти взеха превес в БСП. Това заяви Янаки Стоилов пред конгреса на партията.

  "Преди няколко месеца приехме политическата платформа "България - суверенна, солидарна, справедлива", Победата на изборите дава самочувстиве на социалистите, увеличава шансовете на предстоящите избори. Сегашното ръководство показва силна енергия и воля за власт. Това мобилизира партията и я мотивира. Няма достатъчно доказателства, че няма да има познатите злоупотреби с власт", каза Стоилов.

  Според него БСП дели предприемачите на млади и други, докато други партии се насочват към широки слоеве от населението.

"Не казваме от какво няма да отстъпим в името на властта. Супер проблемът е огромното неравенство. Средно за ЕС разликата между най-богатите и бедните е 8 пъти  Не искам да бъда по-католик от папата, но може би той ще се окаже по-голям социалист от нас. Да запишем, че заплатите ще се увеличат един и половина-два пъти. Ще ни е по-трудно с паралелните политици, които подкрепяха паралелната държава. Прогресивно облагане без усукване", призова Стоилов.

  И изтъкна:  "Ново лице можеш да бъдеш само веднъж".

  Според Стоилов, въпросът е не дали политиците са нови лица, а дали са достойни. Той смята, че част от ръководството на БСП е реваншистки настроено.

  "Няма да участвам в гласуването на устава. Не поради конфликт н интереси. Този проект не отговаря на обявените цели. Прокламираните принципи за мандатността  не са приложени последователно Защо председателите на общинските и районните съвети също не се избират пряко? Защо кандидатите за депутати не се излъчват пряко от социалистите в съответния район?

Това каза Стоилов по повод подготвените променив устава на БСП, които ще бъдат гласувани утре. Те предвиждат ограничения от три мандата за депутати и пряк избори на председател. Ако те се приемат, Стоилов няма да може да бъде депутат.

"Сродяваме се в партията на Ердоган", заяви Стоилов.

Според него целта на промените е БСП да бъде лишена от вътрешнопартийна алтернатива.

"С тези промени вие отклонявате истинския разговор за отстъплението на политиката пред големите пари. Неведнъж съм се борил за възстановяване на доверие в БСП. Почти винаги след участие в управлението стигаме до тежки загуби, това е хроничен проблем. Да не допуснем това, отново може да има непоправими последици", заяви Стоилов.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама