Вторник, 26 Септември 2023

Огнян Минчев: Дали служебният кабинет ще е неутрален зависи от министъра на вътрешните работи

Огнян Минчев: Дали служебният кабинет ще е неутрален зависи от министъра на вътрешните работи
Публикация   11:31     25 Ян, 2017 /     akcent.bg   /     735

  Дали ще е неутрален бъдещият служебен кабинет зависи до голяма степен от действията на министъра на вътрешните работи. Това заяви пред Би Ти Ви политологът Огнян Минчев. Той уточни, че ако служебният вътрешен министър реши да сменя директорите на районните полицейски управления, ще се покаже някаква зависимост.

  Според Минчев правителството, посочено от президента Румен Радев, показва към момента административен капацитет с назначението на "пръв поглед неутрални хора". Важно било и как ще се третира наследството от кабинета на Бойко Борисов.

"Може да има и някаква чистка на административни кадри, но не мисля, че ще се случи, защото ще е показателно, че се разчистват позиции за едно бъдещо управление, което е различно от сегашното", добави политологът.

  По думите му служебният кабинет ще има за цел не само да организира и проведе прозрачни парламентарни избори, но и да подготви България за председателството ѝ на Европейския съвет.

   "Дали ще се изложим пред чужденците не е толкова важно. Важно е да се възползваме от шанса, който ни се дава, защото такъв имаме един път на десетилетие.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha