Днес е : Четвъртък, 26 Ноември 2020

Дунарит с над 30 на сто ръст в продажбите през 2016 година

Публикация 24 Jan, 2017 / akcent.bg

Екстензивният път на развитие на дружеството вече има подписани договори и за 2018 година

  Снимка: Авторът

   Над 30 процента ръст на оборота отчита Дунарит през 2016 година, заяви пред Акцент.БГ изпълнителният директор на фирмата за изделия със специално предназначение инж. Кръстю Кръстев.  При продажби за 90 млн. лева през 2015 година, то за миналата са реализирани на стойност 135 млн. лева.

   Дунарит се очертава и като най-големият работодател в областта с повече от 1200 работещи. Средната брутна заплата в дружеството за миналата година е 1100 лева или ръстът при този показател е 15 на сто.

  Направените инвестиции през 2016 година са в размер на 7 млн. лева, насочени в изграждане на нов цех и оборудване. 

  Благодарение на качествената си продукция и надеждността на изделията , дружеството увеличава пазарите. Основни клиенти продължават да бъдат компании от НАТО и най-вече, от САЩ.

  Кръстев коментира и опитите да бъде опетнено името на българската военна индустрия. Като пасквил той определи репортажът, чрез който бе направен опит да се вмени вина на България за продажба на оръжие на ИДИЛ.  Това е непознаване на механизма за производство, договаряне и износ на оръжие или елементарен поръчков материал.

  Изп. директор на Дунарит запозна с различните защити, които се прилагат, за да не може да бъде изнесен и един патрон в нарушение на поетите от държавата ангажименти.

  Първо се издава Лиценз от междуведомствения съвет към правителството. Следва издаване на лиценз от друг орган- междуведомствената комисия.

   За да се изнесе от страната до границата и през нея каквото и да е оръжие, е необходимо да има и сертификат за краен получател от държавата получател и декларация, че няма да се препродава на трета страна.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама