Днес е : Сряда, 31 Май 2023

Кметът Стоилов обеща средства инвитро център да забароти в АГ- комплекса още тази година

Публикация 21 Jan, 2017 / akcent.bg

Мечтата на д-р Хубчев за структура за асистирана репродукция ще се сбъдне

  И кметът на Община Русе  Пламен Стоилов поздрави началника на АГ-комплекса към УМБАЛ  д-р Георги Хубчев и неговия екип по повод Деня на родилната помощ – Бабинден, който отбелязваме по стар стил на днешния 21 януари.

  На тържеството в Акушеро-гинекологичния комплекс днес присъстваха още народният представител от ГЕРБ  Пламен Нунев, зам. областният управител  Станимир Станчев, ректорът на РУ проф. Велизара Пенчева, председателят на комисията по здравеопазване и социална политика към ОбС д-р Теодора Константинова, изпълнителният директор на УМБАЛ-Русе д-р Иван Стоянов и част от неговия екип и др.

  Старшата акушерка Галя Добрикова изми ритуално ръцете на д-р Хубчев, на младите колеги и на утвърдените лекари.

 Както вече Акцент.БГ писа, изминалата 2016-а година са се родили 1557 бебета в Акушеро-гинекологичния комплекс към УМБАЛ-Русе - 823 момченца и 734 момиченца, 31 двойки близнаци и 1 тризнаци.

   Броят на преминалите пациентки в структура Родилно е 2 369, като 8 от тях са чужди граждани. Майчината смъртност за поредна година е нулева.
 
   През 2016 година 8 татковци и 2 баби са се възползвали от услугата, която АГ-комплексът предлага - присъствие по време на раждане на своите деца.
 
   Увеличава се броят на семейните двойки, които са се възползвали от възможността да съхранят стволови клетки на своите деца в сравнение с 2015 г.

 

  От 2017-а ще се сбъдне и мечтата на д-р Хубчев в АГ-комплекса да има и структура за асистирана репродукция, заяви кметът Пламен Стоилов, който се ангажира да внесе предложение в Общинския съвет за финансиране на дейността. Необходимата апаратура ще струва около 350 000 лева. Има и помещение, има и необходимите за тази дейност специалисти, заяви д-р Хубчев.

  „Подкрепям целия екип на Акушеро-гинекологичния комплекс и се гордея с нашата вече Университетска болница. Признателен съм ви за огромния труд, който полагате и любовта, която влагате в ежедневната си работа. Дано тази година се родят още повече здрави деца в Русе“, заяви кметът Пламен Стоилов. По стар обичай той връчи букет, кърпа и сапун на старшата акушерка, а на д-р Хубчев – поздравителен адрес за празника.

  Д-р Георги Хубчев припомни, че отделението отговаря на ІІІ-то, най-високо ниво от медицинските стандарти в България и в него може да се извършва всичко по отношение на бременни, родилки, новородени и пациентки с гинекологични заболявания.

Коментари

Реклама

Реклама