Днес е : Петък, 29 Май 2020

20 млн. лева ще инвестира `ДМВ Карго Рейл` ЕООД в нови локомотиви и вагони

Публикация 21 Jan, 2017 / Румен НИКОЛАЕВ

Дъщерната фирма на ДМВ- ЕООД получи лиценз за национален ж.п. превозвач

   Снимки: 1,2,3:   Изпълнителният директор на ИА „Железопътна администрация“ Веселин Василев връчи Национален лиценз за изпълнение на железопътни транспортни услуги на „ДМВ Карго Рейл“ ЕООД на Десислава Савова, управител на дружеството.

   Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски издаде лиценза на 12.01.2017 г. който е валиден на територията на ЕС. Документът е 15-ти за страната и първи за Северозападна България.

   Новият железопътен превозвач е 100% собственост на „ДМВ“ ЕООД.

   Това е логично развитие на компанията, след като придоби през 2016 година петролен терминал в гр. Враца с впечатляващия обем от 100 млн. литра, споделя Десислава Савова.  До момента ДМВ е инвестирал близо 15 млн. лева в новия терминал и прилежащата ж.п. инфраструктура. Това е още един лиценз, който компанията притежава, който ще и позволи да проявява по- голяма гъвкавост.

  През 2017 година са планирани инвестиции от около 20 млн. лева за увеличение на тяговия и на подвижния състав. Сумата е логичен израз спрямо високите цени на новите локомотиви и цистерни.

  Стратегията за развитие на компанията предвижда и разкриване на нови работни места.

  Причина ДМВ да прави инвестиции извън русенския регион Савова посочи не особено добрия бизнес климат, което кара и други компании да се устройват в други части на страната.

   В момента „ДМВ Карго Рейл“ ЕООД е в процедура за получаване на сертификат за безопасност. След получаването му и след сключване на застраховка „Гражданска отговорност“ и договор с ДП НКЖИ за достъп до железопътната инфраструктура, новият железопътен превозвач ще може да извършва превози на товари.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама