Днес е : Четвъртък, 8 Юни 2023

Ще става ли проф. Белоев образователен министър в кабинета на Радев?

Публикация 14 Jan, 2017 / Румен НИКОЛАЕВ

   Името на председателя на общото събрание на Русенския университет и председател Общинския съвет проф. Христо Белоев бе завъртяно в поредния готвен предварителен списък, този път за министър на образованието в служебния кабинет на президента Румен Радев. Информацията бе поднесена днес не от новинарско, а от специализирано икономическо издание.

  Не са водени с мен подобни разговори, бе лаконичен Белоев пред Акцент.БГ, попитан дали е приел подобна покана.

Това е поредното спрягане на доскорошния ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев” за стола на образователен министър.

  До известна степен причина за това може да бъде очакването му да бъде назначен на този пост в правителството на Пламен Орешарски. Това бе и една от причините Белоев да се оттегли от депутатското място, въпреки че бе избран.

  Близки до проф. Белоев  твърдят, че не са изненадани от подобен факт, но и са сигурни, че той едва ли ще склони да бъде употребен по този начин. Явно бившият ректор има доказан професионален и организационен опит, който е оценен.

  В момента името на председателя на Об. съвет се върти и като предложение на негови съпартийци в БСП за депутат и за областен управител, дори. При номинациите на общинската партийна организация той събра най- много гласове от русенските номинации и бе на второ място след партийния лидер Корнелия Нинова.

  Каквото и решение да вземе Белоев, то то ще бъде доста прецизирано предвид неспазвани обещания и ангажименти, които може да се отразят върху авторитета му, убедени са негови колеги във ВУЗ-а.

   Преди дни столично издание писа, че назрява криза със служебния кабинет, който новоизбраният президент Румен Радев трябва да назначи още в първите дни от мандата си.

   Уточнява се, че поканените експерти масово отказвали бъдат назначени за временни министри. Причината е, че за разлика от последния служебен кабинет, оглавен от проф. Георги Близнашки, сега не е ясно коя политическа сила ще състави следващото правителство.

Коментари

Реклама

Реклама