Четвъртък, 28 Септември 2023

Сп. Икономист: Проф. Белоев- образователен министър в служебния кабинет на Румен Радев

Сп. Икономист: Проф. Белоев- образователен министър в служебния кабинет на Румен Радев
Публикация   19:05     14 Ян, 2017 /     akcent.bg   /     1114

   Новоизбраният президент Румен Радев ще заложи на академичната общност при съставянето на служебното правителство, което ще замени втория кабинет на Бойко Борисов, пише сп. Икономист днес. В стола на министъра на земеделието и храните ще седне проф. Христо Бозуков. Министерство на образованието ще бъде оглавено от проф. Христо Белоев, а министър на здравеопазването ще бъде Илко Семерджиев.

 ... Бъдещият министър на образованието проф. Христо Белоев е ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“ от 27 ноември 2007 г. Той е роден на 15 август 1958 г. в Павликени. Средното си образование завършва през 1977 г. в Техникума по механизация на селското стопанство в града. През 1984 г. завършва висшето си образование във ВТУ „Ангел Кънчев“ – Русе, специалност „Селскостопанска техника“. През 2014 г. е избран за член-кореспондент на БАН.

   Илко Семерджиев, който ще оглави министерство на здравеопазването, е бивш здравен министър от кабинета на Иван Костов и председател на Международния институт по здравеопазване и здравно осигуряване. Д-р Семерджиев е първият директор и създател на Националната здравноосигурителна каса в България. Той е възстановил Българския лекарски съюз през 1989 г. и е бил негов зам.-председател в продължение на два мандата.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha